MT100: E&Y, Capgemini en VODW Beste Adviesbureaus

20 november 2011 Consultancy.nl

In Nederland geldt de jaarlijkse ranking "Management Team 100: Beste Adviesbureaus" als een belangrijke graadmeter van de ontwikkelingen en prestaties van adviesbureaus. De ranking MT100 wordt samengesteld op grond van de vraag in hoeverre klanten in het algemeen tevreden zijn over hun adviesbureau. Ernst & Young (Management & Organisatie), Schouten & Nelissen (HRM), Capgemini (ICT) en VODW (Communicatie & Reclame) zijn de winnaars van hun respectievelijke categorie.

Weinig verschil met MT100 van 2010

Opvallend is dat de 2011 lijst van winaars zo goed als gelijk is aan de MT100 van 2010. Het enige verschil is in de categorie Management & Organisatie, waar Ernst & Young concurrent Berenschot heeft ontroont als beste organisatieadviesbureau van Nederland. Een overzicht van de winnaars van 2011:

Categorie Adviesbureau
Management & Organisatie: Ernst & Young
Accountancy & Belasting: Ernst & Young
HRM: Schouten & Nelissen
ICT:  Capgemini
Adocatuur & Notariaat: Loyens & Loeff
Communcatie & Reclame:   VODW Marketing
Interim Management: Yacht 
Business Finance:  Rabobank


Categorie Management & Organisatie
Vorig jaar, in de MT100 van 2010, stond Berenschot #1 en Ernst & Young nog #3. De top 5 van 2010 werd gecompleteerd door McKinsey & Co. (#2), Twynstra Gudde (#4) en Deloitte Consulting (#5).

De volledige lijst van 2011 wordt in de loop van vandaag gepubliceerd. Bekijk de pagina 'Consultancy Rankings' voor een overzicht van alle rankings van adviesbureaus.

Management Team categorieën
Het onderzoek kent winnaars in acht categorieën. Factoren die beoordeeld worden zijn zaken als flexibiliteit, tijdplanning, budgetbewaking en inhoudelijke kennis. Uiteindelijk bepaalt de algehele "klant tevredenheid" de ranking op de lijst.Nieuws

Meer nieuws over