Schouten & Nelissen en investeerder kopen e-assessments bedrijf Ixly

16 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Opleider Schouten & Nelissen heeft samen met zijn investeerder een belang genomen in Ixly, een partij die e-assessments ontwikkelt en levert aan organisaties door heel het land.

Met de overname bouwt Schouten & Nelissen zijn portefeuille uit van labels gericht op de ontwikkeling van professionals. Ixly wordt het negende label voor het bedrijf uit Zaltbommel.

“Deze overname is in lijn met onze filosofie waarbij wij alles uit de kast halen om mensen en organisaties verder te brengen in hun professionele ontwikkeling en persoonlijk groei”, aldus Jan Hein Schouten, directeur bij Schouten & Nelissen.

Schouten & Nelissen en investeerder kopen e-assessments bedrijf Ixly

Ixly (opgericht in 2005) is actief op het gebied van digitale testen, oftewel assessments, voor het selecteren en opleiden van personeelsleden. Deze markt is in een stroomversnelling gekomen door corona (veel van de wervingsprocessen van organisaties werden hierdoor verplaatst naar online) en de krapte op de arbeidsmarkt (deze leidt tot een grotere focus op het aan boord houden van talent, onder meer door het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden).

Financiële details rondom de deal zijn niet naar buiten gebracht. Wel is bekend dat Schouten & Nelissen en investeringsmaatschappij Pride Capital Partners (dat hiervoor reeds betrokken was bij Schouten & Nelissen) een belang van 80% hebben genomen in Ixly. De resterende 20% is in handen van oprichter Diddo van Zand en leden van het managementteam.

Bij Ixly werken 25 mensen. Het bedrijf behoudt in navolging van de deal zijn naam, management en bedrijfsvoering. Met behulp van het groeikapitaal wil Ixly uitgroeien tot marktleider van e-assessments in ons land, en ook internationaal verder groeien. Duitsland en België zijn de eerste landen waar het HR-techbedrijf zijn aanwezigheid wil vergroten.

Van Zand: “Het strategische partnerschap tussen Schouten & Nelissen en Pride Capital Partners zal onze groei verder versnellen en tot meer continuïteit voor opdrachtgevers en medewerkers leiden.”

Ixly assessment voorbeeld

Ixly was al een goede bekende van Schouten & Nelissen. De firma werkte al een tijd succesvol samen met Archipel Academy, een gezamenlijke onderneming van Schouten & Nelissen en Pride Capital Partners. 

Dealmakers

De deal werd begeleid door verschillende overnameadviseurs aan zowel de buy- als sell-side. Zo was Hogenhouck m&a verantwoordelijk voor het M&A-advies (team: Mark van Beusekom, Bart Kooij, Cedric Baerts), terwijl BDO de financiële due diligence voor zijn rekening nam (team: Luc Augustijn, Andrew Leek, Jon Giesbers).

Amstone Tax Lawyers uit Amsterdam verzorgde belastingadvisering (Lonneke van Moorselaar) terwijl juridische ondersteuning werd geleverd door HSA Lawyers (team: Gert-Jan van Dalen, Thom Krebbers) en BarentsKrans (team: Michiel Martin, Anne Monique Huijg, Maurits Tol).