BDO begeleidt Archipel Academy bij groeikapitaal en eerste overname

22 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Archipel Academy heeft Edubookers overgenomen. De deal markeert de tweede stap in de buy-and-build strategie van het bedrijf, dat de ambitie heeft om een leidende speler te worden in de Europese markt.

De overname volgt kort op een investering in Archipel Academy, die het bedrijf uit Zaltbommel heeft verkregen van Pride Capital Partners. Omar Zakaria Fouab, de oprichter en CEO van Archipel Academy, laat in een persbericht weten dat in totaal €13 miljoen is opgehaald.

Een gedeelte daarvan is meteen gebruikt om Edubookers in te lijven. Het overgrote deel van de investering komt ten goede aan zowel autonome groei als een buy-and-build strategie, waarbij de focus ligt op de Nederlandse, Duitse, Franse en Britse markt.

BDO begeleidt Archipel Academy bij groeikapitaal en eerste overname

Edubookers is een boekingsplatform voor opleidingen en trainingen. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door Paul Schrama en Jur Rademakers en is de afgelopen jaren gegroeid tot een van de grootste boekingsplatforms in ons land.

Met de aansluiting bij Archipel Academy, dat zijn wortels heeft binnen Schouten & Nelissen maar sinds 2020 zelfstandig opereert, kan Edubookers verder groeien en vooral opschalen naar andere landen.

Voor Archipel Academy betekent de deal een verlenging van zijn businessmodel. Het bedrijf heeft een eigen leerplatform met ruim 70.000 trainingen waarvan organisaties gebruik kunnen maken, een team dat leertrajecten ontwikkelt en beheert, en een eigen consultancyafdeling die leeradvies en activatiecampagnes op maat verzorgt.

Eigen boekingsplatform

Nu heeft het ook de beschikking over een eigen boekingsplatform, waarmee het op grote schaal de online vindbaarheid vergroot. “Wij zien Archipel Academy als de nieuwe Spotify of Netflix van opleidingen”, zegt Lars van ’t Hoenderdaal, Managing Partner van Pride Capital Partners.

Beide deals van Archipel Academy werden begeleid door een team van BDO-adviseurs. De M&A-consultants leverden financieel en juridisch advies voor het aantrekken van groeikapitaal van Pride Capital Partners en schakelden vervolgens in rap tempo om de Edubookers-overname in goede banen te leiden.

Het dealteam van BDO bestond onder meer uit Maarten Kuil, Michel Zwanenburg, Matthijs van der Leest, Bart Receveur, Bram Schop, Bart Paalman, Coen van der Mark, Christiaan Buis en Thomas Swikker.