Conclusion verkoopt onderdeel Learning Services aan Archipel Academy

15 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Conclusion heeft Learning Services, een onderdeel van zijn werkmaatschappij Learning Centers, verkocht aan Archipel Academy, die met deze stap volgens eigen zeggen nu de grootste onafhankelijke opleidingsintermediair van ons land wordt.

Archipel Academy is gespecialiseerd in het organiseren van opleidingen en trainingen. De spin-off van Schouten & Nelissen verzorgt voor grote bedrijven als VodafoneZiggo, Philips, Heineken, Enexis, KPMG, Bosch, Thales en de Rijksoverheid de gehele inkoop, organisatie en facturatie rondom trainingen.

Het bedrijf speelt in op de groeiende vraag naar opleidingen en trainingen (een markt waar circa €1 miljard in omgaat), gedreven door de noodzaak om medewerkers de nieuwe kennis en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn in de digitale wereld van de toekomst. Zo verwacht het World Economic Forum dat 50% van de huidige beroepsbevolking de komende decennia omgeschoold zal moeten worden.

Conclusion verkoopt Learning Centers aan Archipel Academy

Naast een managed services-dienst voor bedrijven biedt Archipel Academy ook zijn zogeheten Unlimited-oplossing – een leerplatform dat bedrijven in staat stelt om hun werknemers ‘onbeperkt leren’-mogelijkheden te bieden, evenals hoogwaardige scans, die professionals gedurende hun leerreis van pas kunnen komen.

“Ondanks de coronapandemie hebben wij een omzetstijging van 100% gezien”, zegt Directeur Omar Fouab van Archipel Academy. Het bedrijf uit Zaltbommel is de afgelopen twee jaar gegroeid van tien naar meer dan zestig medewerkers. Fouab verwacht dat de groei zich de komende jaren doorzet, en met de overname van de Conclusion-tak verwacht hij beter te kunnen inspelen op de vraag.

De Learning Centers-praktijk telt ongeveer twintig medewerkers en is gespecialiseerd in het adviseren over learning & development, het implementeren van leermanagementsystemen en het optimaliseren van de bedrijfsvoering rondom de inkoop en het beheer van opleidingen en trainingen.

Het trackrecord van het bedrijf omvat bijvoorbeeld het helpen van Rijkswaterstaat met het besparen van 25% op zijn jaarlijkse opleidingsbudget door slimmer en gerichter in te kopen, of het helpen van de Auditdienst Rijk (de onafhankelijke interne auditor van de Rijksoverheid) met het uitrollen en verankeren van een leermanagementsysteem voor zijn ruim 600 medewerkers.

“Hiermee kunnen we nog meer medewerkers van bedrijven en overheden bedienen en zetten we een grote stap in onze ambities”, aldus Fouab.

Voor Conclusion past de verkoop van Learning Services in de strategie van het concern om zich te richten op de kernactiviteiten digitale transformatie en IT-dienstverlening. Conclusion wordt op de achtergrond financieel ondersteund door investeringsmaatschappij NPM Capital.