Hot ITem sluit zich aan bij ecosysteem van Conclusion

03 december 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Conclusion heeft Hot ITem overgenomen. “Het kunnen beschikken over onderscheidende kennis in het datawerkveld is cruciaal voor Conclusion”, aldus chief executive officer Engbert Verkoren.

Het Amsterdamse Hot ITem is sinds de oprichting in 1998 actief op het snijvlak van business, technologie en data. Met de krachtenbundeling krijgt Conclusion de beschikking over een team van circa 250 professionals gespecialiseerd in business intelligence, data analytics, datamanagement en integraties.

“Met deze versterking kan Conclusion klanten nog beter ondersteunen bij hun datagedreven digitale transformaties en het optimaliseren van processen. Met bedrijven als AMIS, Conclusion Connect en Yellowtail (in maart van dit jaar overgenomen) in het ecosysteem van Conclusion ligt er al een stevige basis”, laat Engbert Verkoren, de CEO van Conclusion weten.

Dick Mecklenfeld en Engbert Verkoren

Sterkere positie

Binnen de Nederlandse markt geniet Hot ITem een sterke reputatie ten aanzien van zijn business intelligence- en analytics-diensten, waarmee het klanten onder andere helpt met hun transformatie naar datagedreven organisaties.

Vanuit verschillende labels leggen de professionals zich toe op het gebied van business intelligence en data engineering (Hot ITem), advanced analytics en big data engineering (Future Facts), competentieontwikkeling voor datagedreven organisaties (Hot ITem Academy), het beheer van hybride data-omgevingen (HIBRID) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust).

Hot ITem-topman Dick Mecklenfeld over de focus van het bureau: “Wij helpen organisaties bij het verbeteren van hun prestaties. Dit doen we door bedrijfskundige kennis te combineren met data voor de belangrijkste business drivers in de visie en strategie. Hierdoor kunnen onze klanten factbased sturen, verantwoorden en nieuwe businesskansen ontdekken.”

“Wat mij in het bijzonder aanspreekt is dat Hot ITem sinds haar oprichting al businesscase-gedreven werkt”, voegt Verkoren toe. “Dit zie ik als de succesfactor in deze markt, omdat hiermee enthousiasme ontstaat in alle geledingen van de klantorganisatie.”

Culturele fit

Verkoren wijst naast de inhoudelijke ook op de sterke culturele fit tussen beide organisaties: “De cultuur van Hot ITem, waarbij gepassioneerde vakspecialisten alles doen voor de verbetering van resultaten van haar klanten, sluit nauw aan bij onze filosofie en biedt daarmee wezenlijke waarde aan de medewerkers en afnemers van onze klanten. Daarnaast speelt deze cultuur een sleutelrol in de succesvolle ontwikkeling van nieuwe toepassingen met behulp van technologieën zoals internet of things (IoT), artificial intelligence (AI) en machine learning.”

Voor het kleinere Hot ITem en de klanten van het bureau betekent de overname een mooie kans, stelt Mecklenfeld: “Als onderdeel van Conclusion kan Hot ITem echt een volgende stap zetten. We zien veel kansen door inhoudelijk samen op te trekken met de bestaande bedrijven in het ecosysteem van Conclusion en op die manier een nog grotere toegevoegde waarde voor onze klanten te realiseren.”

De business intelligence- en analytics-specialist wordt onderdeel van het brede ecosysteem van Conclusion dat meer dan 1.600 professionals telt, werkzaam op het gebied van organisatieverbetering, digitale transformatie en IT-diensten. Conclusion bestaat uit meer dan twintig verschillende werkmaatschappijen, die elk hun eigen specialisme hebben.

Voorbeelden zijn Conclusion Implementation (strategie executie en projectmanagement), KWD Resultaatmanagement (project-, programma- en agile management), myBrand (SAP-dienstverlening) en Virtual Sciences (data science). 

De overname van Hot ITem door Conclusion moet nog door de Autoriteit Consument en Markt worden goedgekeurd.