Beste adviesbureaus: MT 100 2009

22 november 2009 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Er zijn wereldwijd en in Nederland verscheidene onderzoeken die het imago en de kwaliteit van dienstverlening van adviesbureaus meten. Een van de meest geciteerde internationale rankings is de Vault Rankings. In Nederland geldt de "Management Team 100: Beste Adviesbureaus" als een belangrijke graadmeter van de ontwikkelingen en prestaties binnen de adviesbranche.

De MT 2009 ranking van de categorie "Management & Organisatie":

 #  Adviesbureau
 1  Boston Consulting Group
 2  Atos Consulting
 3  VODW Marketing
 4  McKinsey & Company
 5  Boer & Croon
 6  Ernst & Young
 7  Hay Group
 8  Pentascope
 9  GITP
 10  Berenschot
 11  KplusV Organisatieadvies
 12  BDO Bestuur & Management
 13  Logica
 14  Twynstra Gudde
 15  IBM Global Business Services
 16  A.T. Kearney
 17  BMC
 18  Capgemini
 19  PNO Consultants
 20  Deloitte Consulting
 21  Accenture


Management Team categorieën

Het onderzoek kent winnaars in acht categorieën. De categorie "Management en Organisatie" vergelijkt de kwaliteit van de dienstverlening van management consultancy bedrijven. Factoren die beoordeeld worden zijn zaken als flexibiliteit, tijdplanning, budgetbewaking en inhoudelijke kennis. Uiteindelijk bepaalt de algehele "klant tevredenheid" de ranking op de lijst. 

The Boston Consulting Group is volgens Nederlandse managers het beste algemene managementadviesbureau van ons land. Het strategie adviesbureau noteerde een klanttevredenheidscore van 92%. Zeventien procent daarvan noemde de dienstverlening van BCG zelfs uitstekend. Opvallend is de grote stijging van BCG ten opzichten van de 2008 ranking - toen stond BCG op #22. BCG's gerenommeerde concurrent McKinsey & Company staat op #4. Belangrijke internationale concurrenten zoals Bain & Company en Roland Berger Strategy Consultants komen niet voor in de lijst. De winnaar van 2008, GITP, is gedaald naar de negende plek.