A.T. Kearney, McKinsey en Capgemini sponsoren Create Tomorrow

01 april 2011 Consultancy.nl

Consultants van A.T. Kearney, Capgemini en McKinsey & Company zullen studenten begeleiden tijdens de ‘Technische Competitie’ van Create Tomorrow. Create Tomorrow is ’s werelds grootste studentendenktank en zal plaatsvinden op de campus van de Universiteit Twente op 21 april 2011. Maar liefst 1,250 studenten van verschillende universiteiten doen mee aan het studenten-evenement.

Create Tomorrow is een uniek innovatief studentenevenement dat één keer in de twee jaar plaatsvindt en georganiseerd wordt door studenten van de Universiteit Twente. Gedurende de dag gaan studenten, in teams van zes tot acht personen, oplossingen zoeken voor vraagstukken op het gebied van duurzame energie, veiligheid in de samenleving en informatievoorziening door Social Media. De vraagstukken worden aangeleverd door verschillende bedrijven en organisaties, op te lossen. Onder andere Huisman, Thales, Provincie Overijssel, Strukton Civiel, ExxonMobil en ProRail zullen een beroep doen op het denkvermogen van de studenten. Tijdens Create Tomorrow strijden de studenten om de hoofdprijs van €4,000,- door het meest innovatieve en creatieve idee te bedenken. De winnaar wordt gekozen door een professionele jury.

Meest innovatieve universiteit van Nederland
Niet alleen studenten vormen een team, maar ook universiteiten vaardigen een team naar Twente af. Van elke Nederlandse universiteit zal een team deelnemen om tegen elkaar te strijden om de titel ‘meest innovatieve universiteit van Nederland’.

Technische Competitie
Nieuw in de 2011 editie is de ‘Technische Competitie’. Dit is een competitie met een zeer technische case, waar alleen technische studenten zich voor in kunnen schrijven. Gedurende de dag worden de studenten begeleid door consultants van A.T. Kearney, Capgemini en McKinsey & Company.

Nieuws

Meer nieuws over