House of Performance Webinar over lerende bedrijven

16 februari 2015 Consultancy.nl

Op 19 februari organiseert House of Performance een gratis webinar over ‘de Lerende Organisatie’. Het online evenement staat onder leiding van Heiko van Eldijk, partner bij het organisatieadviesbureau. In de webinar leren de deelnemers welke voordelen een ‘lerende organisatie’ hebben en hoe je ‘lerend’ kunt worden.

Lerende organisaties
Het is een maar al te bekend fenomeen. Naarmate organisaties toenemen in omvang, worden zij trager doordat toegenomen complexiteit vraagt om bureaucratische maatregelen. De (vaak grote) organisaties hebben hun wendbaarheid (‘agility’) en flexibiliteit verloren; ze zijn van een ‘speedboot’ veranderd in een ‘mammoettanker’. De populaire oplossing voor deze problematiek is het worden van een ‘lerende organisatie’. Dit toverwoord wordt onder organisaties vaak in de mond genomen en anno 2015 wil iedere organisatie ‘lerend’ worden of pretendeert dit al te zijn. De lerende organisatie kan omschreven worden als een organisatie die zich constant weet te verbeteren, te vernieuwen en te ontwikkelen. Een andere definitie; lerende organisaties weten goed te reageren en te anticiperen op de trends en ontwikkelingen in de markt – vooral met het oog op nieuwe technologieën, innovaties of overige relevante veranderingen.

Maak van een organisatie een flexibele speedboot

Webinar House of Performance
Om het concept nader uiteen te zetten en bedrijven te helpen meer flexibel, wendbaar en vooral ‘lerend’ te worden organiseert House of Performance 19 februari a.s. een webinar met het thema ‘de Lerende Organisatie’. De webinar start ‘s middags om kwart over 12, en deelname is gratis. Onder leiding van Heiko van Eldijk, partner bij het Utrechtse organisatieadviesbureau, wordt ingegaan op de mogelijke voordelen van het worden van een ‘lerende organisatie’, waaronder meer (samen-)werkplezier, profiterende klanten en kostenbesparingen.

Leren en Presteren
House of Performance staat al langer bekend als een expert op het gebied van organisatie-leren. Zo organiseerde het bureau eind vorig jaar nog het ‘Leren & Presteren event’. Het evenement was gericht op managers en bestuurders die inzicht wilden krijgen in de relatie tussen het lerend vermogen van een organisatie en het verbeteren van resultaten. Deelnemers volgden workshops en luisterden naar presentaties over hoe leren – specifiek door organisaties – werkt.

Bovendien ontwikkelde het adviesbureau een aparte propositie, genaamd ‘Leren en Presteren’, gebaseerd op de Lerende Organisatie filosofie. De propositie stuurt op veranderingen in proces, besturing, gedrag en leiderschap die helpen een lerende organisatie te faciliteren. 

Nieuws