House of Performance organiseert Leren & Presteren event

24 september 2014 Consultancy.nl

Op 16 oktober 2014 organiseert House of Performance het zogeheten ‘Leren & Presteren event’. Het evenement is gericht managers en bestuurders die inzicht willen krijgen in de relatie tussen het lerend vermogen van een organisatie en het verbeteren van resultaten. Het programma biedt workshops & presentaties gericht op het ervaren van hoe leren, specifiek het leren door organisaties, werkt.

Het is een toverwoord geworden de afgelopen jaren: ‘de lerende organisatie’. Iedere organisatie wil het zijn of pretendeert het te zijn. De lerende organisatie kan bijvoorbeeld omschreven worden als een organisatie die zich constant weet te verbeteren, te vernieuwen en te ontwikkelen. Of een organisatie die goed weet te reageren en te anticiperen op de trends en ontwikkelingen met het oog op nieuwe technologieën, innovaties of overige veranderingen.

Leren en Presteren event
Om managers en bestuurders te helpen met dit opkomende fenomeen organiseert organisatieadviesbureau House of Performance op 14 oktober het ‘Leren & Presteren event’ op hun kantoor in Utrecht. Vanaf 13:00 kunnen de bezoekers deelnemen aan diverse plenaire sessies en presentaties van zowel House of Performance adviseurs als externe professionals. De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel. Hieronder een overzicht van de House of Performance adviseurs die een inhoudelijke bijdrage leveren en het programma van de middag:

Sprekers tijdens Leren en Presteren event

Plenaire sessie: Waarom een Lerende Organisatie?
Hanneke Verbeek, adviseur bij House of Performance, licht toe wat de kern is van de Lerende Organisatie filosofie. House of Performance heeft op basis van deze filosofie een propositie voor organisaties ontwikkeld die het bureau  ‘Leren en Presteren’ noemt. De propositie stuurt op veranderingen in proces, besturing, gedrag en leiderschap die helpen een Lerende organisatie faciliteren.

Plenaire sessie: Organiseer het zoals thuis
Fokke Wijnstra, eigenaar van FCW Management en oprichter van ChangeVision kent de impact van het continue leren, de ondernemingszin en resultaten als georganiseerd wordt vanuit vakmanschap, vertrouwen en verbinding. Wat zou er gebeuren als er met dezelfde passie en betrokkenheid als thuis georganiseerd wordt? Hoeveel regels en aansturingen kunnen dan overboord gezet worden? Wat komt daarvoor in de plaats? Wijnstra brengt ideeën over complexiteit in de praktijk vanuit zijn doorleefde ervaring als ondernemer en medeoprichter van diverse bedrijven.

Workshop: Lerend en lenig organiseren
Dr. René M. Jansen gaat in op lerend en lenig organiseren door de inzet van ‘enterprise social software’. Vanuit een combinatie van zijn praktijkervaring als directeur van Winkwaves, leverancier van het social platform Winkwaves Harmonics, en zijn wetenschappelijke ervaring als Primavera research fellow bij de Universiteit van Amsterdam en visiting professor bij de Universiteit Malaya in Kuala Lumpur, gaat hij in op nieuwe manieren van werken, organiseren en leren, waarin de mens als mens centraal wordt geplaatst. Deelnemers leren hoe het faciliteren van online kennis delen bijdraagt aan het lerend vermogen. 

House of Performance

Workshop: Leren hoe doe je dat?         
Een lerende organisatie is wendbaar in een continu veranderende omgeving. Maar hoe leert een organisatie nu eigenlijk? Gaat dat op de zelfde manier als individueel leren? Jostein van Vliet, adviseur bij House of Performance, laat deelnemers ervaren hoe individuen in organisaties kunnen leren.  

Workshop: Tijd voor Leren 3.0
Het grote lerende vermogen van start-ups is iets waar multinationals jaloers naar kijken. Leren, innoveren en experimenteren lijken daar vanzelfsprekend. Wat doen deze start-ups anders in hun inrichting en aanpak? Hoe kan de benoemde dynamiek binnen een gevestigde organisatie ingebracht of teruggebracht worden? Ilona Janssen Groesbeek, adviseur bij House of Performance laat de deelnemers ervaren hoe ruimte gecreëerd kan worden om samen te leren tijdens het werken. Aan de hand van vele voorbeelden wordt de discussie aangegaan.

Workshop: EDSN deelt kennis over de Lerende Organisatie in de praktijk
In deze workshop delen Mike Venema en Chantal van Lang praktijkervaringen van een lerende organisatie. EDSN ondersteunt het data verkeer tussen diverse partijen in de energiebranche. Administratieve informatie wordt uitgewisseld tussen partijen wanneer iemand van leverancier wijzigt, verhuist of persoonlijke data aanpast. Dit heeft betrekking op circa 14 miljoen gas- en elektriciteit klanten, zowel zakelijk als prive. EDSN gebruikt het lerend vermogen van de organisatie om aantoonbaar prestaties te verbeteren. Mike Venema is manager bij EDSN en Chantal Van Lang is adviseur bij House of Performance. 

Nieuws