David Assink versterkt adviesbureau Het Zuiderlicht

30 december 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

David Assink heeft onlangs de gelederen versterkt van organisatieadviesbureau Het Zuiderlicht. Als Organisatieadviseur begeleidt en adviseert hij directies en het management van organisaties. Assink, tot vorig jaar nog betrokken bij het mede door hem opgerichte bedrijf yellowBird, heeft een ruime expertise op het gebied van data-analyse, online advertising en finance.

David Assink
David Assink behaalde in 2006 zijn Bachelor in Bedrijfseconomie aan de Hanzehogeschool Groningen en vervolgens in 2009 ook zijn master in Accountancy & Controlling aan de Universiteit Groningen. Tijdens zijn Bachelor volgde Assink in Aruba een Traineeship bij IMC trust, een aanbieder van corporate en trust diensten. Zijn eerste aanraking met de adviesbranche was in 2008, toen hij in het kader van zijn Masterscriptie stage liep bij Big 4 kantoor EY. Na zijn afstuderen kwam hij terecht bij SOSV Opleidingen als Business Controller, waar hij een nieuwe tak van trainingsdiensten opzette, gericht op Accountancy professionals. Daarbij was hij voornamelijk verantwoordelijk voor sales en acquisitie.

David Assink - Het Zuiderlicht

Ondernemerschap
Eind 2009 richtte Assink samen met een partner yellowBird op, een specialist in end-to-end Surround Video oplossingen. Het bureau groeide in vier jaar tijd uit tot een innovatieve partner van diverse creatieve bureaus en grote merken als Nike, Walt Disney en Red Bull, en opereerde in Groningen, Londen en Sao Paulo. Tot eind 2013 was Assink als business director en grootaandeelhouder bij yellowBird betrokken. Begin 2014 besloot Assink dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en kwam te werken voor &Massa. Daar voerde hij als organisatieadviseur onder meer een AO/IC inventarisatie door bij een internationale handelsorganisatie in levensmiddelen. Ook was hij voor een project betrokken bij de selectie en implementatie van een nieuwe EDI oplossing en de integratie op basis van Exact Globe software.

Het Zuiderlicht
In oktober werd David Assink aangesteld als Organisatieadviseur bij Het Zuiderlicht, een adviesbureau met zo’n 12 adviseurs in dienst werkzaam vanuit kantoren in Groningen en Amsterdam. Het bureau richt zich op leiderschap, kostenbesparing en kwaliteitsverbetering middels lean en continu verbeteren, en organisatieontwikkeling. Assink zal zich in zijn nieuwe rol voornamelijk richten op data-analyse, een essentiële competentie die het bureau graag geïntegreerd wil zien in hun adviesopdrachten.

Naast zijn rol als organisatieadviseur werkt Assink als docent Management & Organisatie aan de Hanzehogeschool Groningen.