Black Belt Lean Six Sigma adviseurs bij Het Zuiderlicht

19 november 2011 Consultancy.nl

Zeven consultants van Het Zuiderlicht zijn onlangs geslaagd voor hun Black Belt Lean Six Sigma. Het betreft de adviseurs Kees Tillema, André Miedema, Isolde Boer, Frank Burkels, Georgy Evers, Rob Vinke en Yvonne Dijksterhuis.
 
Het organisatieadviesbureau uit Groningen specialiseert zich in o.a. diensten op het gebied van kostenbesparing en kwaliteitsverbetering. Met het behalen van de Black Belt Lean Six Sigma Certificering zijn de consultants op de hoogte van laatste methodes en best practices, wardoor ze een grotere toegevoegde waarde kunnen bieden bij opdrachtgevers. Ook wordt de certificering in steeds meer gevallen een vereiste van opdrachtgevers aan hun externe dienstverleners.
 
“Al snel werden we positief verrast door de mogelijkheden en de kracht van Lean Six Sigma. We ontdekten dat het een geweldige benadering is om emoties, ideeën, wensen, meningen en overtuigingen om te zetten in feiten voor dat moment. De nuchterheid van de aanpak is fenomenaal en past zeker in een cultuur waarin we maar blijven doorpraten en veel moeilijker tot activiteit en resultaat komen. De komende maanden gaan we elementen ervan in projecten toepassen en zullen we ook verder casuïstiek opbouwen” aldus Het Zuiderlicht.
 
Over Lean Six Sigma
Lean Six Sigma is een managementstrategie die de efficiency van bedrijfskundige processen verbetert. Lean Six Sigma is oorspronkelijk ontwikkeld door Motorola in 1986 in de VS maar wordt inmiddels in vele sectoren van het bedrijfsleven toegepast. Centraal in Lean Six Sigma staat een cultuur waarin continu verbeteren sterk verankerd is binnen de organisatie. Zo poogt de methode de kwaliteit van bedrijfskundige processen te verbeteren door continu de oorzaken van defecten of fouten te ontdekken en te verwijderen, om zo de variatie in de processen te reduceren. Het bestaat uit een verzameling van kwaliteitsmanagementmethodes, waaronder Operational Excellence, Business Excellence, Lean, Six Sigma, Total Quality Management, Continious Improvement, Total Productive Maintenance en Lean Manufacturing.
 
De Lean Six Sigma Certificering behalen kost een behoorlijke tijdsinvestering. Zo moeten kandidaten een theorie (toets) en een praktijk certificaat behalen (door twee Lean projecten succesvol af te ronden).

Nieuws

Meer nieuws over