Het Zuiderlicht Managementadviseurs stelt Raad van Advies in

24 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau Het Zuiderlicht heeft een formele Raad van Advies ingesteld, bestaande uit Esther-Mirjam Sent, hoogleraar economische theorie & beleid aan de Radboud Universiteit en Eerste Kamerlid namens de PvdA; Prof.dr. Erik Heineman, hoogleraar Chirurgie bij het UMC in Groningen; en Prof.dr. René ten Bos, hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit. Zij zullen een klankbord voor het management van Het Zuiderlicht vormen, dat door haar snelgroeiende projectportfolio de omvang en impact van de opdrachten ziet toenemen.

Opgericht in 2005 in Groningen en met 10+ adviseurs in dienst is Het Zuiderlicht Managementadviseurs een organisatieadviesbureau dat adviesdiensten levert op het gebied van ingrijpende veranderingen en leiderschapsontwikkeling, zowel binnen het private als publieke domein.

Vooral vorig jaar stond voor het adviesbureau in het teken van groei en enkele bijzonder mijlpalen. Zo vierde Het Zuiderlicht in 2015 zijn tienjarig jubileum, en opende het naast zijn bestaande kantoor in Groningen een tweede vestiging in Amsterdam, gevestigd aan de Herengracht. Het groeiende projectportfolio in heel Nederland vormde de aanleiding voor deze stap. In lijn met deze ontwikkeling besloot Het Zuiderlicht onlangs ook om een Raad van Advies in te stellen. “Omdat onze opdrachten steeds meer omvang en impact krijgen, hadden we behoefte aan een aantal 'critical friends' die we hebben samengesteld in een formele Raad van Advies van Het Zuiderlicht. We zijn er bijzonder trots op”, geeft Frank Burkels, adviseur en mede-eigenaar van Het Zuiderlicht aan.

Esther-Mirjam Sent, Erik Heineman en René ten Bos

De Raad van Advies van Het Zuiderlicht bestaat uit Esther-Mirjam Sent, hoogleraar economische theorie & beleid aan de Radboud Universiteit en Eerste Kamerlid namens de PvdA. Kees Tillema, collega van Frank Burkels en een van de oprichters van het bureau, geeft hierover aan: “Esther-Mirjam heeft ons destijds bijzondere inspiratie gegeven over het vertrouwensbegrip in de economie, wat in 2012 leidde tot de organisatie van het congres Trust&Confidence, waar zo’n 150 bestuurders en managers op af kwamen.” Het tweede lid van de Raad is Prof.dr. Erik Heineman, hoogleraar Chirurgie bij het UMC in Groningen, die bijzondere belangstelling heeft voor organisatiekundige vraagstukken en clinical governance. “Erik heeft het voorwoord van mijn boek 'Van cijfers naar waarden' geschreven”, voegt Tillema toe. Tenslotte neemt prof.dr. René ten Bos, hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit, zitting in de Raad van Advies. Tillema: “Binnen Het Zuiderlicht werken we al jarenlang graag met zijn publicaties over management.”