Elsa Stegenga versterkt adviesbureau Het Zuiderlicht

14 mei 2015 Consultancy.nl

Elsa Stegenga heeft onlangs het team versterkt van organisatieadviesbureau Het Zuiderlicht. Stegenga is afkomstig van het Centraal Justititeel Incasso Bureau (CJIB), waar ze de afgelopen tien jaar diverse rollen vervulde. Bij Het Zuiderlicht gaat Stegenga zich vooral richten op vraagstukken op het snijvlak van risicomanagement en organisatieadvies.

Elsa Stegenga studeerde af in bestuurlijke informatiekunde en bedrijfskundige informatica in Groningen en werkte de eerste vijf jaar van haar loopbaan als Consultant / IT Auditor bij PwC. Daarna was zij 10 jaar werkzaam bij het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) in diverse functies, onder andere op het gebied van Auditing, Quality Assurance en Risicomanagement. Daar – maar ook buiten het CJIB – faciliteerde zij tevens workshops, coachte ze medewerkers en teams op het vlak van bewustwording en ontwikkeling. 

Elsa Stegenga, Het Zuiderlicht

De laatste vijfenhalf jaar vervulde ze binnen het CJIB de rol van Senior Adviseur bedrijfsvoering / Risicomanagement. Stegenga was in die rol verantwoordelijk voor het ontwerpen van beleid en het implementeren van Risicomanagement bij het CJIB – op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dit betekende naast het opzetten van beleid, processen en rapportages vooral het ondersteunen en coachen van managers, projectleiders, AO-ers en controllers. Ook het faciliteren van RM-bijeenkomsten met teams en afdelingen vormde een belangrijk onderdeel van haar werk. Op het vlak van organisatieontwikkeling deed Stegenga bovendien ervaring op als lid van het veranderteam tijdens een grootschalige reorganisatie bij het CJIB. Begin 2014 besloot Stegenga de studie Toegepaste Psychologie op te pakken, een richting waarin ze al excelleerde gedurende haar master.

Het Zuiderlicht
Onlangs was het tijd voor een nieuwe uitdaging en Elsa Stegenga maakte de overstap naar Het Zuiderlicht. Het Groningse boutique adviesbureau biedt adviesdiensten op het gebied van leiderschap, kostenbesparing en kwaliteitsverbetering (lean, six sigma) en organisatieontwikkeling. Met de komst van Stegenga groeit het aantal professionals naar 13. In haar nieuwe rol als Management adviseur zal Stegenga haar ervaring en kennis op het gebied van Risicomanagement gebruiken om werkwijzen te ontwikkelen in combinatie met haar huidige studie psychologie.

Een aantal maanden geleden sloot David Assink zich als nieuwe organisatieadviseur aan bij het bureau, dat onlangs aankondigde een nieuwe vestiging in Amsterdam te hebben geopend.

Nieuws

Meer nieuws over