Het Zuiderlicht sponsort Taalproject van Humanitas

07 november 2012 Consultancy.nl

Het Zuiderlicht, een boutique organisatieadviesbureau uit Groningen, heeft zich aangesloten als sponsor van Humanitas Groningen, een stichting dat in de regio vrijwilligerswerk aanbiedt op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Consultants van het adviesbureau gaan zich de komende periode inzetten voor het ‘Taalproject’, een project waarin taalondersteuning wordt gegeven aan vluchtelingen en andere migranten. De samenwerking is onderdeel van het MVO beleid van Het Zuiderlicht.
 
Het Taalproject
In het Taalproject ondersteunt een adviseur van Het Zuiderlicht een vluchteling/migrant met het begrijpen van de Nederlandse taal. Zo werken de partners bijvoorbeeld aan lezen, schrijven, spreken of grammatica, maar ook aan vaktaal. In de afgelopen twee decennia werd het initiatief gefinancierd door de overheid maar door de grote overheidsbezuinigingen moest de stichting op zoek naar aanvullende private financiering.
 
Het Zuiderlicht
“In onze adviesprojecten merken we telkens weer het belang van 'taal' en via dit project willen we graag een doelgroep ondersteunen die we in het dagelijks werk niet zo veel meemaken” aldus Het Zuiderlicht over de samenwerking. Voor Humanitas Groningen is Het Zuiderlicht inmiddels de zevende partner die het project ondersteunt. Overige partners zijn: Whisky Festival Noord Nederland, Consuming Knowledge, Vitataal Tekst & Redactie, AAN Klantcontact, Talencentrum RuG en Scholtens/Kammingafonds.

Nieuws

Meer nieuws over