Zes adviseurs dragen bij aan Nationale Controllersdag

27 mei 2014 Consultancy.nl

Op 12 juni vindt de ‘Nationale Controllersdag’ plaats in Burgers' Zoo in Arnhem. Tijdens de dag komen CFO’s en controllers bijeen om de laatste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied met elkaar te bespreken. Diverse adviseurs leveren een inhoudelijke bijdrage aan het event, waaronder Kees Tillema (Directeur bij Het Zuiderlicht) en Henk Doeleman (directeur van TNO Management Consultants). 

De wereld van controllers verandert sterk. Waar controllers vroeger met name bezig waren met sturen via beheers- en controlesystemen dwingt de snel veranderende wereld hen om steeds proactiver te werk te gaan. Ook worden controllers geconfronteerd met nieuwe trends, technologieën, wetgeving en verwachtingen vanuit de business. 

Controllersdag

Plenaire sessies
Tijdens de ‘Nationale Controllersdag’ zullen diverse toonaangevende sprekers tijdens de plenaire sessies ingaan op trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied, waaronder Jaap Koelewijn (hoogleraar Nyenrode) en René Oudejans (CFO Gasunie). Ook vanuit de adviesbranche zullen experts hun opwachting maken. Zo zal Kees Tillema, directeur van Het Zuiderlicht, een accounting en control Masterclass verzorgen, waarin hij ingaat op twee kernvragen: hoe kan control het vertrouwen in elkaar versterken en hoe kan gelijktijdig het vertrouwen via gezonde controls worden gestimuleerd? 

Nationale Controllersdag met Het Zuiderlicht, TNO Management Consultants, Risk Expert Factory, Hofmeier, HighQ Financieel Interim, PRCS

Keuzesessies
Naast de plenaire sessies zullen er verschillende keuzesessies op het programma staan, waaronder een aantal gefaciliteerd door vertegenwoordigers uit de consultancywereld. Een overzicht:

  • Henk Doeleman – algemeen directeur van TNO Management Consultants. Henk Doeleman geeft een interactieve presentatie getiteld: ‘Waardegericht sturen met A3 methodiek’. Doeleman is de bedenker van de A3 methodiek en heeft deze ontwikkeld.
  • Thinka Bor en Gert van der Kolk. Samen hebben zij een boek geschreven: 'Alert op Risico, Naar risk readiness in mensen en organisaties' dat onlangs uitkwam bij Vakmedianet.
  • Stefan van Duren – proces consultant bij Hofmeier en expert op het gebied van proces-verbeteringen, risicomanagement en BPM.
  • Peter van Herk – oprichter en algemeen directeur van HighQ Interim werving en advies.
  • Marc Schijff – partner bij PRCS, een adviesbureau voor het verbeteren van de  bedrijfsvoering.

Nieuws

Meer nieuws over