Organisatieadviesbureau Het Zuiderlicht bestaat 10 jaar

05 juni 2015 Consultancy.nl

Het Zuiderlicht viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Vanuit zijn ‘magie van de eenvoud’ levert het bureau al een decennium een breed aanbod aan adviesdiensten aan zijn klanten. Om dit te vieren organiseert Het Zuiderlicht 19 juni een jubileumfeest in De Puddingfabriek in Groningen.

Het Zuiderlicht is tien jaar geleden opgericht door Rob Vinke en Kees Tillema. De twee adviseurs kenden elkaar van hun gezamenlijke periode bij KPMG Advisory en besloten begin 2005 de stap te wagen naar ondernemerschap. Sindsdien is het organisatieadviesbureau uitgegroeid naar 13 ervaren adviseurs. Het Zuiderlicht biedt adviesdiensten aan op het gebied van leiderschap, kostenbesparing, kwaliteitsverbetering (lean, six sigma) en organisatieontwikkeling, en houdt zich van oorsprong bezig met vraagstukken over werkprocessen en rendement in zowel het private als publieke domein.

Het Zuiderlicht

De magie van de eenvoud
De adviseurs van Het Zuiderlicht werken vanuit wat zij zelf “de magie van de eenvoud” noemen. Complexe situaties vragen vaak om lastige veranderingen en oplossingen, maar hierdoor dreigen rendement en werkplezier “verstopt te raken” achter ingewikkelde procedures. “Door opnieuw de eenvoud te ontdekken, ontstaan verrassende handvatten voor het vervolg. Eenvoud is geen vanzelfsprekende zaak, daarom kiezen we er ook bewust voor”, licht directeur Tillema toe. En klanten merken dit ook. Op de site van Het Zuiderlicht zijn meerdere citaten van klanten te lezen en een terugkerend thema daarin is de “no-nonsense” aanpak van de Zuiderlicht-adviseurs. Onder de (voormalige) opdrachtgevers bevinden zich onder andere Aviko, Achmea, Post NL, UMCG en de Provincie Drenthe.

“Complexiteit is namelijk altijd het verkeerde antwoord op complexiteit. We verbinden onze inbreng direct aan de dagelijkse werkprocessen en activiteiten, en de aansturing daarvan. Dáár moet het immers gebeuren!” stelt Tillema, die naast het consultantsvak ook auteur is van verschillende managementboeken, waaronder titels als ‘Managementtereur’ en meer recent ‘Van Cijfers naar Waarden’. En die aanpak werpt zijn vruchten af – sinds april dit jaar heeft het bureau een tweede vestiging aan de Herengracht in Amsterdam.

Het Zuiderlicht viert 10-jarig jubileum in De Puddingfabriek

Jubileumfeest
Om het 10-jarig bestaan van het bureau te vieren organiseert Het Zuiderlicht op 19 juni 2015 een jubileumfeest. Iedereen met wie ze in de afgelopen 10 jaar hebben samengewerkt wordt uitgenodigd om in de avond aan het feestgedruis deel te nemen in De Puddingfabriek in Groningen. Passend bij hun werkwijze belooft het een eenvoudige avond te worden: “Geen inhoud, geen programma. Wel eten, drinken en muziek.”

Nieuws

Meer nieuws over