Adviesbureau Het Zuiderlicht breidt uit naar Amsterdam

13 april 2015 Consultancy.nl

Het Groninger organisatieadviesbureau Het Zuiderlicht heeft onlangs een vestiging geopend in Amsterdam. Vanuit een kantoor aan de Herengracht gaan de ervaren adviseurs Frank Burkels en Ivo Brautigam de uitdaging aan om vaste voet aan de grond te krijgen in Amsterdam en de Randstad. Nog voor de komende zomer zullen de eerste bijeenkomsten van het bureau georganiseerd worden.

Het Zuiderlicht
Het Zuiderlicht Managementadviseurs werd in 2005 opgericht en sindsdien is het team van het
organisatieadviesbureau uitgegroeid naar 13 ervaren adviseurs. Het Zuiderlicht biedt adviesdiensten aan op het gebied van leiderschap, kostenbesparing en kwaliteitsverbetering (lean, six sigma) en organisatieontwikkeling, en houdt zich van oorsprong bezig met vraagstukken over werkprocessen en rendement in zowel het private als publieke domein.

Het Zuiderlicht - Kantoor Amsterdam

Amsterdams kantoor
Opgericht in Groningen lag de oorspronkelijke focus van
Het Zuiderlicht vooral op projecten in het Noorden van het land. De afgelopen jaren was het bureau echter steeds vaker betrokken bij projecten in heel Nederland. Dit vormde de aanleiding voor het Zuiderlicht om een vestiging in de hoofdstad te openen, gevestigd aan de Herengracht.

Frank Burkels, adviseur en mede-eigenaar van Het Zuiderlicht, over de keuze voor het Amsterdamse kantoor: “We hebben gekozen voor een eigen plek in Amsterdam, als uitvalsbasis voor onze activiteiten in het westen en midden van ons land. Dat vormt zo een mooie centrale plek voor het advieswerk bij organisaties die landelijk werken of die elders in Nederland actief zijn. Een mooie ontwikkeling, die we met een eigen kantoor in Amsterdam verder willen versnellen”, aldus Burkels. De keuze voor Amsterdam past volgens het bureau bij hun continue zoektocht naar vernieuwing. Burkels: “Een zoektocht naar de grenzen van ons vak, en daarbuiten. Een zoektocht waarbij we ook internationale samenwerking aan het verkennen zijn en die ons al in New York, Londen en Marrakech bracht,” legt hij uit, om daaraan toe te voegen: “Ook daar past Amsterdam in, die stad bruist bovendien van de energie, dynamiek en ontwikkeling!”

Ivo Brautigam en Frank Burkels - Het Zuiderlicht

Vanuit Het Zuiderlicht zal Burkels samen met Ivo Brautigam, die begin van dit jaar bij het bureau is begonnen als adviseur op het gebied van marketing, leiderschap en organisatieontwikkeling, de basis gaan neerzetten voor het Amsterdamse kantoor. “Dat doen we natuurlijk vanuit onze eigen slogan: de magie van de eenvoud. En via onze kenmerkende benadering: op nuchtere wijze werken aan rendement. Rendement in de zin van een gezonde balans tussen economie en sociologie, tussen geld en geluk, tussen cijfers en waarden”, legt Brautigam uit. “Thema's die ons na aan het hart liggen en waarover collega en oprichter van het bureau Kees Tillema afgelopen jaar een succesvol boek schreef: Van cijfers naar waarden”, voegt Burkels toe.

Nog voor de zomer gaat Het Zuiderlicht de eerste bijeenkomsten in Amsterdam organiseren. “Bijeenkomsten die dezelfde vernieuwende signatuur zullen dragen als de bijeenkomsten in Groningen van de afgelopen jaren”, sluit Brautigam af.

Frank Burkels voegde zich in 2007 bij Het Zuiderlicht als organisatieadviseur en is mede-eigenaar van het bureau. In de jaren daarvoor bekleedde hij diverse rollen als adviseur en verandermanager bij onder meer Think too Organisatieadviseurs, KPMG en SBMC Organisatieadviseurs. Ivo Brautigam sloot zich in 2014 aan bij het managementbureau. Daarvoor was hij vijf jaar algemeen directeur van Bloemenbureau Holland, en bekleedde hij managementposities bij het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) en Schiphol.

Nieuws

Meer nieuws over