Public Partners directeur Marijke Stroucken naar Politie

25 september 2014 Consultancy.nl

Marijke Stroucken, directeur en mede-oprichter van Public Partners, is per 15 september aangesteld als directeur HRM bij het Korps Nationale Politie.

Marijke Stroucken richtte begin 2008 samen met Joep Bremmers het adviesbureau Public Partners op, dat adviesdiensten verleent aan organisaties in de publieke sector. Haar nieuwe uitdaging als directeur HRM  bij het Korps Nationale Politie combineert echter niet met haar directeurschap bij PublicPartners. Zij zal dan ook die taken neerleggen bij Joep Bremmers, nu managing director van Public Partners.

Bremmers over haar vertrek: “Ik wens Marijke heel veel succes in haar nieuwe functie als directeur HRM bij het Korps Nationale Politie. Met Marijke krijgt het Korps Nationale Politie een vakvrouw die zich met hart en ziel inzet voor de publieke zaak. Die passie voor de publieke zaak is ook de grondslag voor het opzetten van Public Partners 6 jaar geleden en vormt het fundament voor de wijze waarop we werken en we onze opdrachten vervullen. Natuurlijk gaan we de gedrevenheid, het vakmanschap en de collegialiteit van Marijke missen. Gelukkig blijft Marijke nauw betrokken in haar rol als commissaris bij Public Partners.”

Joep Bremmers - Marijke Stroucken

Korps Nationale Politie
Het Korps Nationale Politie (KNP) staat een flinke taak te wachten, ook op het gebied van HR, met Stroucken aan het roer. In 2012 startte de grote reorganisatie van het politieorgaan. Hierbij werden 26 zelfstandige regio’s teruggebracht naar één nationale organisatie, onderverdeeld in 10 regionale eenheden, met één korpschef aan het hoofd. Inmiddels is de volgende fase aangebroken, zegt Gerard Bouman, Korpschef bij het KNP: “In de huidige fase van onze ontwikkeling als politiekorps vervult de Directie HRM een cruciale spilfunctie. De directie, die zich net als de Dienst HRM in het Politiedienstencentrum nog volop in de opbouwfase bevindt, wacht een zwaar en veelomvattend takenpakket. Het in werking brengen van de basisteams en districtsrecherches en de komende CAO-onderhandelingen zijn slechts twee voorbeelden.”

Marijke Stroucken
Stroucken heeft er een brede carrière als Consultant opzitten, naast vele nevenactiviteiten. Haar loopbaan startte zij bij IBAS Consultancy, dat in 2005 overgenomen werd door Ordina. Later was zij in dezelfde rol onder meer werkzaam voor P&I Management, als zelfstandig ondernemer, voor de gemeente Vlaardingen, de Consumentenbond en zette zij het adviesbureau VSMD op dat zich richtte op samenwerkingsvraagstukken – wat zich in 2008 splitste. Hieruit ontstond Public Partners, waarin de activiteiten van VSMD voor de publieke sector werden voortgezet.

Nieuws

Meer nieuws over