Rosemarie Mijlhoff nieuwe associate bij Public Partners

04 februari 2015 Consultancy.nl

Na onder meer een (change) managementrol bij consultancybureau Altran en inmiddels 5 jaar zelfstandig ondernemerschap heeft Rosemarie Mijlhoff onlangs Public Partners versterkt als Associate. “Resultaat bereiken door te verbinden”, zo licht zij haar nieuwe rol toe bij het adviesbureau uit Den Haag – dat zich, net als zijzelf, richt op (integrale) organisatievernieuwing.

Onlangs besloot Rosemarie Mijlhoff om zich als Associate te verbinden aan Public Partners, een adviesbureau uit Den Haag met een focus op de publieke sector. Het bureau streeft ernaar kwaliteit toe te voegen aan wat al intern beschikbaar is bij opdrachtgevers waarbij het zich richt op integrale organisatievernieuwing. Mijlhoff over haar invulling bij Public Partners: “Resultaat bereiken door te verbinden, dat is wat ik in de kern doe. Verbinden van mensen en organisaties en hun specifieke doelen en belangen. En het actief inzetten het aanwezige talent en creativiteit. Op deze wijze voer ik, zowel binnen de commerciële als publieke sector, projecten uit op het gebied van vernieuwing. Hierbij richt ik mij specifiek op het vormen van netwerken tussen conventionele organisaties en zelfstandig professionals, en het verbinden van lijn- en projectorganisatie of lijn- en staforganisatie.”

Rosemarie Mijlhoff, Public Partners

Rosemarie Mijlhoff
Tijdens haar eerste studie Bestuurskunde aan de HEAO’s-Hertogenbosch werkte Rosemarie Mijlhoff als Quality Manager bij JCB, een fabrikant van bouwmachines, waarbij zij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen en implementeren van het kwaliteits- en arbobeleid binnen de Nederlandse en Belgische vestigingen van JCB. Vervolgens werd Mijlhoff in 2000 aangesteld als Quality Manager bij Rijkswaterstaat, waar zij verantwoordelijk was voor het kwaliteits-, arbo- en milieubeleid van de regionale vestiging en het uitvoeren van kwaliteitsaudits bij grote aannemerijen. Haar volgende werkgever was Empact Process Innovation, waar zij als Consultant Process Management klanten in de telecom, automatisering, overheid, handel en industrie adviseerde bij procesinnovatiemanagement.

In 2002 werd zij bij Parnassia Groep, specialist in geestelijke gezondheidszorg, als Manager Health Care aangesteld, een rol waarin ze verantwoordelijk was voor de paramedische dienst, ambulant team, dagbehandeling en de zorgadministratie. Daarnaast heeft zij als projectmanager de invoering van een elektronisch patiëntendossier bij een van de business units gerealiseerd. Ondertussen studeerde zij Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden die zij afsloot met een tweede bachelorgraad.

In 2007 maakte zij de overstap naar Altran, een hightech ingenieurs- en consultancybureau, als Lead Consultant Change Management & Coach. In deze rol adviseerde zij opdrachtgevers in o.a. de telecom, energiebranche en logistiek op het vlak van organisatieveranderingen en procesmanagement, en fungeerde ze als personal coach voor adviseurs van Altran. In 2010 besloot Mijlhoff Altran te verlaten om te gaan ondernemen. Ze richtte haar bedrijf OpenPerspectief op, waarmee ze zich richt op organisatievernieuwing en –ontwikkeling. Daarnaast is Mijlhoff als Gastdocent Verandermanagement verbonden aan de Avans Hogeschool en Universiteit van Utrecht, waarbij ze bij laatstgenoemde universiteit vorig jaar een master in Organisatie Cultuur & Management afrondde. En publiceert zij regelmatig over haar specialisme in vaktijdschriften.

Nieuws

Meer nieuws over