Hugo Butter versterkt gelederen van Public Partners

21 maart 2014 Consultancy.nl

Hugo Butter heeft begin maart de gelederen versterkt van Public Partners. Butter, die zich als associate heeft verbonden aan het Haagse organisatieadviesbureau, gaat zich met name richten op het coachen van managers en bestuurders die te maken hebben met de transitie naar een E-overheid, die, conform kabinetsbeleid, in 2017 overal werkend moet zijn. ICT is een belangrijk element daarin – voor veel bestuurders en managers niet het makkelijkste vakgebied dat ze moeten beheersen.

Hugo Butter heeft ruim 20 jaar ervaring, in de overheid, onderwijs en sport. Hij adviseert teams en collega’s die hun effectiviteit willen vergroten. Door afwisselend vanuit beleid en uitvoering projecten en organisaties te managen, lukt het Hugo om de mogelijkheden en onmogelijkheden van veranderingen in te schatten. Als manager en (sport)coach zet hij graag mensen in beweging. Letterlijk en figuurlijk, zodat ze proactief kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen. Specifiek voor de E-overheid integreert Hugo zijn kennis van ICT en de componenten van de E-overheid, zijn ervaring met grote (ICT) projecten en veranderingstrajecten in zijn coachingsaanpak, waarmee hij als vertrouwde buitenstaander helpt succes te creëren.

Hugo Butter versterkt gelederen van Public Partners 

Na het afronden van zijn studie aan de Vrije Universiteit Amsterdam trad hij in dienst bij de Arbeidsvoorziening, de voorganger van het Centrum voor Werk en Inkomen*. Daar werkte hij ruim 10 jaar, om vervolgens de overstap te maken naar het Ministerie van Justitie, waar hij aan de slag ging als Projectmanager. Na iets meer dan een jaar verruilde Butter het ministerie voor P-Direkt, de payroll-dienstverlener van en voor de ministeries.

Medio 2007 maakte Butter de overstap naar het ICTU, de ICT uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid. Bij het ICTU was hij betrokken bij diverse grote digitaliseringsprojecten, waaronder DigiD en KennisLAB. Daarnaast heeft Butter uitgebreide ervaring opgedaan op thema’s als onder meer E-overheid, digitale duurzaamheid, identity management en de IT-implementatie. In zijn laatste rol bij het ICTU bekleedde hij de functie van Hoofd Delivery Management.

Butter heeft zich als associate verbonden aan Public Partners, hij blijft ook werkzaam voor het ICTU.

* Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) is in november 2004 opgegaan in het UWV Werkbedrijf.

Nieuws

Meer nieuws over