4 adviesbureaus en Memory zoeken IT Talent 2015

08 september 2014 Consultancy.nl

Memory Events organiseert in samenwerking met 7 ICT werkgevers, waaronder Accenture, Capgemini, CGI en KPN Consulting, de ‘IT Talent 2015’, een game voor HBO en universitaire technici met een interesse in IT. De uiteindelijke winnaar van de game mag zich IT-Talent 2015 noemen en gaat naar huis met de hoofdprijs à €5.000.

IT-Talent is een competitie tussen talenten met een passie voor ICT. Gedurende drie rondes worden kandidaten beoordeeld op onder meer hun prestaties, capaciteiten en motivatie. Na iedere ronde vallen er kandidaten af en uiteindelijk gaan tien talenten door naar de finale, die eind januari 2015 in Lelystad plaatsvindt. Een overzicht van de verschillende rondes:

Ronde 1: CV check
Deelnemers moeten hun CV uploaden via de site CVcheck.info. Op basis van de ingezonden CV’s en motivatiebrieven selecteren de deelnemende werkgevers welke kandidaten zij beter willen leren kennen door een persoonlijk gesprek.

IT Talent 

Ronde 2: IT Carrièredagen in de Amsterdam RAI
De tweede ronde vindt plaats tijdens de IT Carrièredagen, gehouden op 29 en 29 november in de Amsterdam RAI, waar de persoonlijke gesprekken gevoerd zullen worden. Aanwezigen die niet in aanmerking zijn gekomen voor een gesprek op basis van hun CV doen er goed aan om er toch bij te zijn. Er bestaat een kans alsnog een kans te maken op een gesprek – de werkgevers delen op de dag zelf namelijk Wildcards uit aan talenten die eruit springen.

Ronde 3: Inhousedag
Nadat de persoonlijke gesprekken gevoerd zijn, kiezen de werkgevers 20 kandidaten. Zij zullen worden uitgenodigd voor een inhousedag, waar ze de mogelijkheid krijgen het bedrijf beter te leren kennen middels een bezoek aan het kantoor, het uitvoeren van een real-life casus en door in contact te komen met medewerkers.  

IT Talent - Partners

Finale
Na de inhousedagen selecteren de werkgevers opnieuw hun favoriete kandidaten, ditmaal voor de finale, die begin volgend jaar in Lelystad gehouden wordt. Tijdens de finale zullen de deelnemers ’s ochtends tegen elkaar strijden in verschillende onderdelen zoals een groepsassessment, een individuele opdracht en een duo-opdracht. Na de intensieve ochtend krijgen de deelnemers de kans om te leren vliegen bij vliegschool Lelystad. ’s Avond bij het diner wordt de winnaar van de IT-Talent 2015 bekend gemaakt.

Prijzen
Naast de geldelijke hoofdprijs à €5.000 zijn er ook andere prijzen te winnen, waaronder een Dell Alienware Laptop voor degene die door Accenture tot winnaar gekozen wordt, terwijl Capgemini’s favoriet bijvoorbeeld een 16-daagse rondreis door India voor twee personen krijgt.

De werkgevers
Zeven werkgevers hebben zich verbonden aan IT Talent 2015, waaronder 4 adviesbureaus: Accenture, Capgemini, CGI en KPN Consulting. De overige deelnemers zijn Avanade, De Rijksoverheid en Sogeti.

Nieuws

Meer nieuws over