Scenter oprichter brengt boek Moed & Leiderschap uit

10 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Diederik Steeman, oprichter van organisatieadviesbureau Scenter, heeft het boek ‘Moed & Leiderschap’ uitgebracht. Het boek daagt de lezer uit om te onderzoeken welke bronnen van moed aangeboord kunnen worden om leiderschap te ontketenen. 

Scenter is een organisatieadviesbureau met circa 25 collega´s gevestigd in Driebergen en werd in 1999 door Diederik Steeman opgericht. De focus van Scenter ligt op het inspireren en regisseren van organisatieontwikkeling – door middel van een pragmatische en creatieve adviesstijl realiseert het adviesbureau vernieuwing bij hun klanten. Zelf is Steeman organisatiepsycholoog en actief als adviseur, coach en trainer en adviseert hij over organisatie- en teamontwikkeling en leiderschap.

Moed en Leiderschap 

Boek: Moed en Leiderschap
Onlangs heeft Diederik Steeman het boek ‘Moed & Leiderschap’ uitgebracht. Met het boek daagt Steeman de lezer uit om te onderzoeken welke bronnen van moed aangeboord kunnen worden om leiderschap te ontketenen. Steeman identificeert 9 bronnen van moed*, en aan de hand van interviews met toonaangevende leiders uit het publieke en private bedrijfsleven wordt ieder thema uitgebreid behandeld. In het boek legt Steeman uit dat anno 2014 moed en krachtig leiderschap van groot belang zijn om de uitdagingen van de 21e eeuw (milieu, economie, samenleving) het hoofd te kunnen bieden.

Steeman stelt dat er een shift moet komen van leiderschap vanuit angst en controle naar leiderschap vanuit vertrouwen en co-creatie. Hiervoor moeten managers krachtig leiding geven en is moed nodig om hun eigen kracht en kwaliteit te onderkennen en die eigenschappen in te zetten om anderen te inspireren en prestaties te realiseren. Het creëren van die moed vraagt van mensen kennis over hun eigen persoonlijkheid en de energie om dingen morgen anders – en authentieker – te doen dan vandaag.

Diederik Steeman

Interviews
In ieder hoofdstuk worden de diverse bronnen van moed uitgewerkt aan de hand van interviews met toonaangevende personen uit de politiek en het bedrijfsleven. Zo staat in het hoofdstuk ‘Commitment’ een interview met Melanie Schultz van Haegen, de Minister van Infrastructuur en Milieu, centraal. Zo worden alle negen bronnen van moed behandeld en wordt de lezer uitgedaagd te onderzoeken welke bronnen van moed van hen op toepassing zijn om leiderschap te ontketenen.

* De negen bronnen van moed: verlangen, commitment, intuïtie, nieuwsgierig, voorbereiding, inzicht, geldingsdrang, loyaliteit en passie.