Novisource groeit sterk en plant nieuwe overnames

31 augustus 2014 Consultancy.nl

Advies- en interimbureau Novisource heeft een sterk eerste halfjaar van 2014 achter de rug. De bruto omzet steeg met 55%, terwijl de EBITDA ruim 12% hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Met een bezettingsgraad van meer dan 80% en een gevulde kas als gevolg van de recente beursnotering verwacht Novisource in de rest van 2014 verder te groeien.

Vorig jaar kondigde het management team van Novisource een ambitieus plan aan voor het adviesbureau. Het adviesbedrijf wil op de middellange termijn bekend staan als een autoriteit op een aantal markten binnen de adviesbranche, waaronder financiële dienstverlening, pensioen, technologie en zorg. “Wij kiezen voor een strategie van specialisatie waarbij kennis en ervaring van enkele relevante thema’s die actueel zijn in haar doelmarkten wordt opgebouwd”, legt Willem van der Vorm, CEO van Novisource uit. Bovendien wil Novisource – dat momenteel zo’n 80 werknemers in dienst heeft – significant groeien om een van de grootste spelers binnen de branche te worden. Om deze ambitie te realiseren, besloot het adviesbureau begin dit jaar om een beursnotering te verkrijgen, wat gerealiseerd werd door zogeheten reverse listing procedure. Met het verhoogde kapitaal, wil Novisource haar groei een boost geven door een combinatie van autonome groei en acquisities.

Novisource kantoor

De resultaten van de eerste helft van dit jaar tonen dat het bureau sterk is begonnen aan deze reis. De bruto omzet groeide met 55% tot €18,1 miljoen, 55% meer dan de €11,7 miljoen verdiend in de eerste helft van 2013. De groei kan worden toegeschreven aan twee factoren. Zo nam de omzet van B-Street – een label dat interim en detachering diensten levert door middel van aangesloten ZZP’ers – sterk toe, vooral te danken aan de toevoeging van één nieuwe corporate account. Ook de Banking & Investments business unit droeg in belangrijke mate bij aan de omzettoename. Daarnaast werd GriP BI uit Nieuwegein overgenomen, een specialist op het gebied van business intelligence en Big Data, waardoor de omzet een verder impuls kreeg. Ook de winstgevendheid verbeterde, van €0,19 miljoen afgelopen jaar naar €0,26 miljoen in de afgelopen periode.

Verdere groei en een aantal overnames

Voor de komende periode heeft Novisource drie kerndoelstellingen aangekondigd. Ten eerste wil het, door het aantrekken van toonaangevende specialisten, zijn kennisgebieden en proposities verder uitbouwen. Ten tweede wil het autonoom verder groeien, waarbij het bureau vooral in de financiele sector kansen ziet. Tot slot is het van plan om een aantal overnames te doen, bovenop de acquisitie van Diesis Consultancy die afgelopen maand werd aangekondigd. “De nodige inspanningen zijn verricht om in de komende periode succesvol een aantal overnames te kunnen doen”, aldus Van der Vorm. Ook verklapt de CEO alvast dat een van de overnames – wanneer alles volgens plan verloopt – zal plaatsvinden in het Technology Services domein. “Hiervoor vindt momenteel marktonderzoek plaats.”

Willem van der Vorm - Novisource

Al met al is Van der Vorm dus positief over de toekomst, alhoewel hij één kanttekening plaatst: “De politieke spanningen rond Oekraïne en in het Midden-Oosten vormen in toenemende mate een risico voor de Nederlandse economie. Bij een verdere escalatie van het conflict rond Oekraïne zou de Nederlandse bbp-groei in 2014 lager kunnen uitkomen. Indien zo, dan zal dit naar verwachting de resultaten van Novisource nadelig beïnvloeden.”

Nieuws

Meer nieuws over