DPA koopt Limburgs finance en control bureau Fagro

25 augustus 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Detacheerder DPA heeft het Limburgse advies- en interimbureau Fagro overgenomen. Fagro wordt een aparte werkmaatschappij binnen DPA en blijft in de markt actief onder zijn eigen merknaam. Het huidige management van Fagro behoudt de leiding over het advieskantoor.

Fagro, opgericht in 1994 in Geleen, is een adviesbureau voor finance & control specialisten op HBO- en WO-niveau. De activiteiten variëren van financieel consultancy tot interim management en detachering. Fagro heeft circa 170 professionals in vaste dienst, vooral actief in Zuid- en Oost-Nederland (kantoren in Maastricht, Eindhoven en Arnhem) en Duitsland (kantoor in Düsseldorf). 

Finance en control
Voor DPA past de acquisitie bij zijn strategie gericht op het versterken van de activiteiten in nichemarkten. “Fagro voegt nieuwe deskundigheid op het gebied van business control, accounting & reporting en corporate governance toe en verbreedt het klantenbestand met gerenommeerde opdrachtgevers,” aldus Eric Winter, CEO van DPA. Om daaraan toe te voegen: “Strategisch en commercieel is dit in alle opzichten een uitstekende match.”

DPA koopt Fagro

Daarnaast kan DPA door de overname van Fagro ook zijn bestaande dienstverlening uitbreiden met financiële opleidingen en traingen. Fagro’s kenniscentrum – Fagro Academy – levert in samenwerking met universiteiten en hogescholen in de regio een uitgebreid financieel opleidingscurriculum aan relaties. “Deze opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden van Fagro zijn van toegevoegde waarde voor de mantelovereenkomsten en klantrelaties van DPA,” aldus Winter.

Onafhankelijkheid
Voor Fagro betekent de overname dat het na een aantal jaar onafhankelijkheid weer eigendom wordt van een grotere zakelijke dienstverlener. Tussen 2000 en 2010 was het onderdeel van het Franse Altran, begin 2010 besloten vijf investeerders onder leiding van Algemeen Directeur Jos Paffen* het bureau via een management buy-out (MBO) terug te kopen. Na zo’n 4,5 succesvolle jaren – afgelopen jaar boekte Fagro een winstgevende omzet van €20 miljoen – hebben de eigenaren besloten om het adviesbedrijf weer van de hand te doen.

Eric Winter - DPA en Jos Paffen - Fagro

Fagro’s topman Jos Paffen laat in een reactie weten alle vertrouwen te hebben in de gezamenlijke toekomst. “In DPA hebben we een sterke en ervaren partner gevonden. DPA verzorgt via haar business units een zeer breed dienstenpakket, wat onze uitgangspositie voor langetermijncontracten versterkt. Wat we verder heel belangrijk vinden, is dat onze professionals en de Fagro Academy zich binnen DPA verder kunnen ontwikkelen.” Bovendien heeft DPA toegevoegd samen met het Fagro MT te onderzoeken hoe het financiële adviesbureau op termijn zijn werkgebied in Nederland verder kan uitbreiden, bijvoorbeeld naar de Randstad.

Overnamesom
DPA betaalt €9 miljoen voor Fagro, daarnaast is een earn-out regeling overeengekomen voor de jaren 2014 tot en met 2016, welke DPA deels in contanten en deels in aandelen zal voldoen.

* De mede-investeerders waren Luc Brouwers, Ralph Jacobs, Peter Krebbekx en Lars Nillesen.