Fagro Consultancy splitst van Altran Groep na MBO

05 januari 2010 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Fagro, interim- en adviesbureau op het gebied van Finance & Control, heeft bekendgemaakt dat het zich per 1 januari 2010 heeft afsplitst van moederorganisatie Altran Groep en zelfstandig gaat opereren.

Altran Groep is de moederorganisatie van meerdere adviesbureaus in Nederland, waaronder DCE Consultants en strategie consultant Arthur D. Little.

Fagro wordt middels een management buy out verkocht (MBO) aan een groep van vijf investeerders onder leiding van Algemeen Directeur Jos Paffen. De mede-investeerders zijn de heren Luc Brouwers, Ralph Jacobs, Peter Krebbekx en Lars Nillesen. De heer Jos Paffen blijft verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van Fagro. In 2008 realiseerde Fagro een omzet van 20,4 miljoen euro met 175 medewerkers in vaste dienst.

Jos Paffen: “Fagro is een fundamenteel sterke organisatie en heeft de afgelopen jaren zeer succesvol geopereerd, ook 2009 was een goed jaar ondanks de externe marktomstandigheden. Sinds de samenvoeging met de Altran Groep in 2000 is Fagro van 30 naar 175 medewerkers gegroeid en naast het kantoor in Maastricht zijn ook de vestigingen in Arnhem en Eindhoven geopend. Op de lange termijn ontbrak het echter aan een strategische fit met de Altran Groep. Het Fagro management heeft dan ook het initiatief genomen tot de MBO, door autonoom te gaan functioneren zetten we ons beleid en werkwijze effectiever voort met de verwachting sterk te groeien. De verzelfstandiging door een MBO onderstreept het vertrouwen in de toekomst.”