Fagro sluit pro bono samenwerking met zorgpartij Lunet

12 juli 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Fagro is een samenwerkingsverband aangegaan met Lunet zorg, een zorgorganisatie uit Noord-Brabant. Het partnership zorgt ervoor dat consultants tussen opdrachten door de mogelijkheid wordt geboden vrijwilligerswerk te verrichten bij een project of instelling naar keuze.

Fagro, een interim- en adviesbureau voor Finance & Control, heeft recentelijk bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft afgesloten met Lunet zorg. Lunet zorg is een Noord-Brabantse zorginstelling die circa 2.800 mensen met een verstandelijke beperking bedient op het gebied van wonen en werk, dagbesteding en vrije tijd en 24/7 intensieve zorg of beperkte, incidentele ondersteuning. Bij Lunet bestaat een voortdurende behoefte aan vrijwilligers die op zeer korte termijn inzetbaar zijn. Door middel van de samenwerking krijgen consultants in dienst van Fagro de kans zich vrijwillig in te zetten voor een van de projecten of organisaties van de zorginstelling.

Fagro-medewerkers met ruimte in hun rooster of die tijdelijk zonder opdracht zitten, zullen op deze mogelijkheid worden geattendeerd. Het bureau, dat in 1994 werd opgericht in Geleen en in 2014 werd overgenomen door DPA, heeft meer dan 200 werknemers in dienst. Door contact op te nemen met de vaste contactpersoon kunnen zij direct als vrijwilliger aan de slag bij een van de bijna honderd locaties van Lunet. Zo bespaart Lunet tijd in de zoektocht naar vrijwilligers en hoeven de beschikbare consultants niet elke keer opnieuw op zoek naar vrijwilligerswerk. 

Fagro-medewerkers aan de slag als vrijwilliger bij Lunet zorg

Het vrijwilligerswerk bij Lunet leent zich goed voor de samenwerking omdat hier geen specifiek functieprofiel op van toepassing is en het geen vereiste is dat er een lange-termijnverbintenis wordt afgesloten. Lunet verwelkomt alle hulp die wordt aangeboden, of dit nu voor korte of lange duur is. Er zijn vele soorten werk beschikbaar bij de zorginstelling, waaronder koken, nagels lakken, speelgoed uitlenen, slaapkamers verven en wandelen met rolstoel-gebonden patiënten. 

Helpen in plaats van stilzitten

Het verrichten van vrijwilligerswerk vormt een onderdeel van het MVO-beleid (maatschappelijk verantwoord ondernemen) van Fagro. Het idee voor het samenwerkingsverband met Lunet is afkomstig van financieel consultant Martijn van de Ven: “Stilzitten tussen twee opdrachten is voor mij lastig, waardoor ik na het volgen van een Excel-cursus op zoek was naar een nuttige dagbesteding. De mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen was bekend. Echter het daadwerkelijk vinden van ad hoc vrijwilligerswerk zonder vaste verbintenis viel enigszins tegen. Mijn moeder is werkzaam bij Lunet zorg. Zo ontstond aan de keukentafel het idee van de samenwerking en ging het balletje rollen.”

Enkele Fagro-consultants hebben zich inmiddels al ingezet voor de zorginstelling. Junior consultant Eline Veugen ondersteunde voor een dag de dagbesteding, waarbij ze onder meer met patiënten spelletjes heeft gespeeld, taarten heeft gebakken en heeft gewandeld. Van de Ven zelf en collega-consultant Job Sinke hebben zich meerdere dagen ingezet voor de spel-o-theek, waar patiënten van de zorginstelling spellen, puzzels, dvd’s, boeken en speelgoed kunnen lenen. 

De consultants van Fagro vormen een mooie aanvulling op het vrijwilligersbestand van Lunet. Naast de circa 2.550 professionals die bij de zorginstelling in dienst zijn, heeft Lunet de beschikking over zo’n 1.150 vrijwilligers.