Fagro opent kantoor in Zwolle, Carin Pel aan het roer

05 mei 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Fagro heeft een nieuw kantoor geopend in Zwolle, het vijfde eigen kantoor van het adviesbureau en de vierde in ons land. Aan het roer van de nieuwe vestiging staat Carin Pel, die sinds maart 2015 ook leiding geeft aan de vestiging van Fagro in Arnhem. Gerco de Wit is aangesteld als businessmanager voor de nieuwe vestiging.

Fagro is een interim- en consultancybureau dat zich richt op het functiegebied Finance & Control, dat in 1994 is opgericht in Geleen. Met ongeveer 200 professionals in dienst is Fagro een van de grootste Finance & Control specialisten in het Zuiden van Nederland. Het adviesbureau, dat in 2014 werd overgenomen door detacheerder DPA, beschikt over kantoren in Arnhem, Eindhoven, Maastricht en Düsseldorf (Duitsland)*. 

Fagro opent nieuw kantoor in Zwolle

Fagro Zwolle

De laatste maanden heeft Fagro gemerkt dat er ook vanuit Zwolle en de noordelijke provincies steeds meer vraag is naar haar dienstenaanbod van zowel financiële professionals als potentiële klanten. Om in te spelen op de groeiende vraag heeft het interim- en adviesbureau besloten om een nieuwe vestiging te openen in Zwolle, aan de Stationsweg 2. Volgens Carin Pel, de vestigingsdirecteur van zowel het kantoor in Zwolle als in Arnhem, bewijst de groeiende vraag van boven de rivieren opnieuw dat de Fagro-blauwdruk succes heeft. Pel sloot zich in maart 2015 aan bij Fagro als directeur voor de vestiging in Arnhem en was daarvoor onder meer zeven jaar werkzaam als Manager Interim Finance voor ConQuaestor Interim Professionals.

Pel vertelt: “Naast de locals for locals-strategie, zetten we zowel extern als intern voortdurend in op ontwikkeling. We bieden onze consultants financiële opleidingen aan op Postdoctoraal, (RC), Master en Post Hbo niveau. Vakkennis blijft belangrijk, hoewel persoonlijkheid steeds meer je asset wordt. Je houding en gedrag maken hét verschil. Daarom voorzien we ook op het gebied van competenties in gedegen trainingsmogelijkheden.” Een aanpak die volgens Pel een sleutelrol heeft gespeeld in het succes van de Arnhemse vestiging en van Fagro als geheel.

De komende maanden zal Pel zich samen met Gerco de Wit – de nieuwe Businessmanager Fagro Zwolle – en Martin Evers – Businessmanager Arnhem – vooral gaan richten op het opbouwen van nieuwe relaties. “Als je kijkt naar onze bekendheid boven de rivieren is er nog winst te behalen. In deze regio heeft men veelal de neiging om afwachtend te zijn. We moeten dan ook veel tijd investeren in het opbouwen van relaties en het uitbouwen van ons bestaande netwerk”, aldus Pel. Hiervoor zal het bureau de komende tijd onder meer meerdere kennisdelingssessies organiseren rondom thema’s als projectcontrol, data analytics en business control 3.0. Ook organiseert Fagro deze zomer de Fagro Summer Courses: dagcursussen op het gebied van vak, inhoud en competentieontwikkeling.

“We realiseren ook samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen als de Radboud Universiteit Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Saxion in Deventer, Windesheim in Zwolle en de Rijksuniversiteit Groningen. Ik geloof in samenwerking. Delen is het nieuwe hebben en maakt dat je van toevoegde waarde bent”, voegt Pel toe. 

Carin Pel, Fagro

Vraag naar jong talent

Pel merkt dat vooral de vraag naar jong talent hoog is in de markt. “Er is veel vraag naar jonge consultants die maximaal vijf jaar werkervaring hebben. Een gevolg van het feit dat de meeste bedrijven in deze regio de strategische zaken binnenshuis houden en niet uitbesteden.” Volgens Pel is het gebrek aan sectorkennis van jonge consultants in dit geval juist een voordeel. “Doordat ze nieuw zijn in bepaalde sectoren durven onze consultants de vraag achter de vraag te stellen. Door die instelling kunnen ze veranderingen van onderaf al vroeg in de organisatie realiseren.” 

Ook persoonlijk maken de consultants door deze werkwijze een snelle groei door, stelt de vestigingsdirecteur. “Na een periode van vier weken worden ze mede daardoor vaak al als kennisdrager gezien. Deze mate van nieuwsgierigheid alsook het grote leervermogen zorgen ervoor dat de consultants zich zowel de vakkennis als de sector snel eigen maken.” De jonge consultants ontvangen daarbij ondersteuning van meer ervaren Fagro-collega’s, onder meer vanuit een persoonlijke mentor.

* Als onderdeel van de integrate binnen DPA opende Fagro begin 2015 ook kantoren in Amsterdam en Rotterdam.