Blackstone koopt Capgemini hoofdkantoor voor 61 mln

06 juni 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vastgoedbeheerder Blackstone heeft het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini Nederland in Leidsche Rijn Centrum Noord gekocht. Blackstone maakt zo’n €61 miljoen over aan vastgoedontwikkelaar AM Real Estate voor de deal. De transactie werd begeleid door DTZ Zadelhoff en 3stone Real Estate 

In 2011 kwam naar buiten dat Capgemini had besloten om haar hoofdkantoor in Papendorp (Utrecht) te gaan verruilen voor een nieuw hoofdkantoor. Het oude hoofdkantoor was te groot geworden zijn, als gevolg van verschillende initiatieven op het gebied van Het Nieuwe Werken, waardoor minder werkplekken nodig waren. In april vorig jaar was het zover – Capgemini betrok het nieuwe kantoor gevestigd aan de oostzijde van Leidsche Rijn Centrum, parallel aan de snelweg A2.

Capgemini hoofdkantoor

Het pand – ontworpen door Ibelings van Tilburg Architecten – heeft vier verdiepingen en een parkeer-garage van twee verdiepingen. De totale vloeroppervlak is zo’n 21.000 m2. Het kantoor werd ontwikkeld rekening houdend met toepassingen op het gebied van HNW en duurzaamheid, met als gevolg dat het de ‘Very Good’ status heeft gekregen van het Breeam-NL duurzaamheidskenmerk.