Nieuw hoofdkantoor Capgemini Nederland opgeleverd

17 april 2013 Consultancy.nl

Begin deze week is het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini Nederland langs de A2 in Leidsche Rijn formeel opgeleverd. Medewerkers van alle drie de business units (Consulting, Technology en Outsourcing) nemen de komende weken hun intrek in het nieuwe kantoorpand.
 
Het nieuwe hoofdkantoor van het ICT adviesbureau ligt parallel aan de snelweg A2 en pal aan het nieuwe NS-station Leidsche Rijn Centrum. Het pand bestaat uit vier vloeren van circa 5.000 m2 kantoorruimte en twee ondergrondse parkeerlagen. Door zijn vorm fungeert het als een geluidsbuffer voor de achterliggende bebouwing. Het kantoor heeft het prestigieuze BREEAM-NL ontwerpcertificaat ‘Very Good’ behaald waardoor het voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid.

Capgemini Nederland - Hoofdkantoor
 
Het Nieuwe Werken
In maart 2011 lekte uit dat het adviesbureau concrete plannen had gesmeed om in 2013 te verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor. Het hoofdkantoor in Papendorp (Utrecht) was, als gevolg van verschillende initiatieven op het gebied van Het Nieuwe Werken, te groot. “Dankzij grote vloeroppervlakken en de directe nabijheid bij het NS-station, is het gebouw bij uitstek geschikt voor het nieuwe werken dat Capgemini enkele jaren geleden implementeerde” aldus ontwikkelaar BAM Groep.

Nieuws

Meer nieuws over