SeederDeBoer oprichter Pieter de Boer met pensioen

23 mei 2014 Consultancy.nl

Pieter de Boer, medeoprichter en partner bij SeederDeBoer, is per 1 mei 2014 uit de maatschap van het Hilversumse organisatieadviesbureau getreden. De Boer gaat na een carrière van bijna 40 jaar met pensioen. Hij blijft als adviseur betrokken bij de uitvoering van een aantal opdrachten, ook blijft hij actief als inspirator en coach van startups. 

De Boer, een consultant in hart en nieren, kan terugkijken op een bijzondere loopbaan binnen de adviesbranche. Hij begon zijn carrière bij Moret & Limperg, waar hij bijna 20 jaar werkte als organisatieadviseur. Na de fusie tussen Moret en Dechesne Ernst & Whinney (juridische voorganger van EY) in 1990 verhuisde De Boer mee naar de nieuwe werkgever (‘Moret Ernst & Young’)*. Bij EY ging De Boer aan de slag binnen de Consulting tak. Hij richtte zich met name op adviesvraagstukken op het gebied van management, bedrijfsvoering en ICT. 

Pieter de Boer - SeederDeBoer

In 2000, toen De Boer inmiddels de positie van Director bekleedde bij EY Consulting, werd EY’s adviespraktijk verkocht aan de Franse ICT-dienstverlener Capgemini. Wederom verhuisde De Boer mee naar de nieuwe werkgever – Capgemini Consulting. Na zo’n drie jaar bij laatstgenoemde en vervolgens twee jaar terug bij EY besloot De Boer dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen. Hij wilde terug naar zijn eigen vak (“ik was van consultant uiteindelijk bestuurder geworden”) en zelf de koers uitzetten. Al snel kwam hij erachter dat René Seeder, een adviseur die hij op dat moment al zo’n 20 jaar kende**, met dezelfde plannen bleek rond te lopen. In de herfst van 2005 werd hun ambitie werkelijkheid: SeederDeBoer werd geboren.

SeederDeBoer
Onder de leiding van de twee medeoprichters is SeederDeBoer uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de Nederlandse consultancymarkt. Het adviesbedrijf heeft anno 2014 circa 45 medewerkers die betrokken zijn bij opdrachten bij grotere organisaties in de financiële-, zorg-, publieke- en woning corporatie-markt. 

Met de uitdiensttreding van De Boer komt het aantal partners van SeederDeBoer op vier. Naast René Seeder bestaat het management uit Guido Kilsdonk, Albert Visscher en Paul van Dinten.

* Eind jaren negentig besloot EY in het kader van uniformering om de naam ‘Moret’ te schrappen. 

** Na een aantal jaren werkervaring trad René Seeder in 1986 in dienst bij Moret & Limperg, het latere (Moret) Ernst & Young. Bij (M)EY werkte hij ruim 9 jaar, in zijn laatste rol als Managing Partner van Ernst & Young Consulting. Na de overname door Cap Gemini verhuisde Seeder ook mee naar de directie van Capgemini Benelux, waar hij tot april 2005 werkzaam bleef.

Nieuws

Meer nieuws over