Directeur Hackett Group NL naar Capgemini Consulting

12 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Consulting heeft zich begin deze maand versterkt met Michel van Wijngaarden. Als Managing Director van de afdeling Finance & Performance Management gaat hij leiding geven aan de dienstverlening aan CFO’s en financieel managers. Hiervoor bekleedde Van Wijngaarden de functie van directeur Benelux bij branchegenoot The Hackett Group. 

Michel van Wijngaarden begon zijn carrière bij IBM als SAP implementatie consultant, waar hij tussen 1995 en 1999 werkzaam is geweest. Vervolgens stapte hij over het Zwitserse consultancybureau Cambridge Technology Partners, waar hij zich als Management Consultant bezig hield met business planning en efficiency improvement binnen het ERP domein. In 2002 verruilde Van Wijngaarden de adviesbranche voor de bouwsector en ging hij aan de slag als Financieel Directeur voor een bouwbedrijf, waar hij tot eind 2004 verantwoordelijk is geweest voor Finance, ICT, HR en Legal.

Begin 2005 besloot Van Wijngaarden terug te keren naar de consultancywereld. Hij trad in dienst bij The Hackett Group, een specialist op het gebied van management consultancy en benchmarking dienstverlening. Zo’n drie jaar later werd hij gepromoveerd tot Directeur van The Hackett Group in Nederland, als opvolger van Wouter van Gelderen, die de overstap maakte naar Deloitte Consulting.

Nu, na negen jaar bij The Hackett Group kiest Van Wijngaarden voor een nieuwe uitdaging. In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor de CFO-dienstverlening van Capgemini Consulting. Zo zal hij zich bezighouden met onder meer het begeleiden van finance transformations, Enterprise Performance Management initiatieven, systeem implementaties en overige financieel-gerelateerde outsourcing en BPO diensten. 

Michel van Wijngaarden heeft een MBA in Business Economics behaald aan de UvA en een Bachelor in Industrieel Management aan de Hogeschool van Utrecht. 

Senior versterking

Het is voor Capgemini Consulting de derde senior versterking in korte tijd. Begin dit jaar werd Freek Roelofs aangetrokken van BoerCroon, hij focust zich op klanten in de financiële sector. En een maand later werd voormalig Kurt Salmon partner Arnoud Maas aan boord gehaald. Hij richt zich op de retailactiviteten van het consultancybureau.