Ex-KSA partner Arnoud Maas naar Capgemini Consulting

03 februari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Arnoud Maas is door Capgemini Consulting benoemd tot Retail Market Unit Lead. De retailspecialist maakt de overstap van online platform ShopExperienceConsultancy.com. Maas is op 1 januari als Vice President begonnen voor de management consultancy tak van IT-dienstverlener Capgemini.

Binnen de retail en e-commerce sector heeft Maas de afgelopen 25 jaar een goede reputatie opgebouwd. Na een dienstverband van elf jaar bij Accenture, waar hij uiteindelijk als partner leiding gaf aan de retail business in Nederland en deze vervolgens ook in Duitsland opzette, stapte Maas eind 2003 over naar Kurt Salmon Associates*. Daar begeleidde hij de retailactiviteten in Nederland en maakte tevens deel uit van het European Management Team.

Arnoud Maas - Vice President

Bij KSA zou Maas zo’n vijf jaar blijven alvorens hij overstapte naar Wehkamp. Daar pakte hij grote opdrachten op voor retailbedrijven als C&A, Miss Etam, Dolcis en Scapino. Als Director Strategic Alliances werkte hij een business plan uit voor shop-in-shop allianties. Vervolgens trad de consultant in dienst van retailreus Hema, waar hij de e-commerce afdeling onder zijn hoede had, en bekleedde hij de functie van interim CEO bij Selexyz (tegenwoordig onderdeel van Polare). Bij de boekhandelketen was Maas onder meer betrokken bij de herfinanciering van het bedrijf en bij de fusie met de Slegte.

Ondertussen had Maas zich al in 2008 verbonden aan MCC Retail, een kleine netwerkorganisatie voor retailexperts. Daar bleef hij tot zomer 2012 aan als partner. De laatste anderhalf jaar was de adviseur, die studeerde aan de University of Sheffield en vervolgens aan de Keio University in Tokio, werkzaam bij ShopExperienceConsultancy.com.

Tweede versterking
Het is voor Capgemini Consulting de tweede versterking in korte tijd. Onlangs werd ook Freek Roelofs benoemd tot Vice President. Hij maakte de overstap van branchegenoot BoerCroon, waar hij als Partner werkzaam was binnen de service line Consulting. 

* Kurt Salmon Associates is medio 2010 gefuseerd met Ineum Consulting. Na afronding van de transactie werd het advieskantoor gerebrand naar Kurt Salmon. Jarenlang had Kurt Salom een praktijk in Nederland, na tegenvallende prestaties is het kantoor eind 2008 gesloten. Wereldwijd heeft het adviesbureau zo’n 1.400 werknemers verspreid over 15 landen.