Kurt Salmon opgericht na fusie tussen KSA en Ineum

27 januari 2011 Consultancy.nl

Kurt Salmon is ontstaan door de juridische afronding van de fusie tussen Kurt Salmon Associates en Ineum Consulting. Kurt Salmon heeft meer dan 1,600 consultants wereldwijd in dienst en kantoren in onder andere Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Shanghai, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Kurt Salmon’s kantoor in Nederland werd in 2009 gesloten na teleurstellende financiële resultaten als gevolg van de financiële crisis.

Fusie leidt tot jaarlijkse besparing van €5.8 miljoen

In december 2010 kondigde Management Consulting Group – de overkoepelende firma van onder andere Kurt Salmon Associates en Ineum Consulting – dat de fusie jaarlijks €5.8 miljoen gaat besparen. De besparingen worden voornamelijk gerealiseerd in backoffice-operations en overhead. De besparingen worden rechtstreeks geïnvesteerd: “De besparingen zullen worden gebruikt om verder te investeren in Kurt Salmon”, zei Nick Stagg, CEO van Management Consulting Group.

Reactie van CEO Kurt Salmon

“De creatie van Kurt Salmon is het resultaat van een ambitieus project, dat werd geleid door de zoektocht naar excellentie in onze adviseursrol en de aandacht voor onze klanten en werknemers. Vandaag de dag zitten we in een positie waarin we onze waarden promoten op vijf continenten en in talloze industrieën. Dit nieuwe adviesbureau, een expert in transformatie, is slagvaardig in zijn ondernemerschap en heeft de juiste grootte om zich neer te zetten als méér dan een simpele consultant, zodat we meer beschouwd worden als een vertrouwde adviseur, gepassioneerd over de bedrijven van onze klanten”, bevestigde Chiheb Mahjoub, president en CEO van Kurt Salmon.

Over Kurt Salmon

Kurt Salmon heeft meer dan 1,600 adviseurs wereldwijd in dienst en levert strategy consulting en management consulting diensten zoals strategy, transactions, operations management, CIO advisory, financieel management en change management. Hoewel Kurt Salmon diensten levert aan alle grote industrieën heeft het voornamelijk uitgebreide expertise in de retail/consumenten- en financiële dienstensector. Kurt Salmon is, samen met Alexander Proudfoot, onderdeel van de overkoepelende organisatie Management Consulting Group.

Nieuws

Meer nieuws over