Freek Roelofs Vice President bij Capgemini Consulting

22 januari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Consulting heeft Freek Roelofs benoemd tot Vice President. Hij is afkomstig van BoerCroon, waar hij als Partner werkzaam was binnen de service line Consulting. Roelofs gaat zich bij de management consultancy tak van Capgemini richten op de financiële sector.

Freek Roelofs heeft in de afgelopen jaren een sterke track record opgebouwd in de consultancy-branche, met een focus op opdrachtgevers in de financiële sector. Hij begon zijn loopbaan bij PwC, waar hij zich als Tax Consultant met name richtte op M&A en herstructureringsvraagstukken bij internationale bedrijven. Na twee jaar stapte Roelofs over SNS Reaal, waar hij vervolgens drie jaar lang werkzaam was als Account Manager. Begin 2001 keerde hij terug naar de adviesbranche, en startte Roelofs als Senior Consultant binnen de FSI praktijk van KPMG. Als gevolg van de overname van KPMG Consulting door Atos, verhuisde hij medio 2002 mee naar Atos Consulting, waar hij uitgroeide tot Principal Consultant.

Freek Roelofs - Capgemini Consulting

Medio 2006 verruilde Roelofs zijn werkgever voor ConQuaestor, dat zo’n twee jaar eerder werd opgericht door een grote groep adviseurs (300+) van IBM BCS. Het merendeel van deze groep was afkomstig van PwC Consulting – na de overname van PwC Consulting door IBM konden zij zich niet langer vinden in het consultancy-beleid van de Amerikaanse IT-reus. Zij kozen voor een Management Buy Out en ConQuaestor werd geboren*. Bij ConQuaestor was Roelofs partner binnen de Management Consulting tak, en verantwoordelijk voor de segmenten Banking en Verzekering.

Zes jaar later verruilde hij ConQuaestor voor BoerCroon, waar hij binnen de unit Consulting verantwoordelijk werd voor de adviesdiensten aan de financiële sector. Nu, anderhalf later, kiest Roelofs ervoor om zijn carrière te vervolgen bij Capgemini Consulting. Zijn focus komt te liggen op Digital Transformation, een van de strategische pijlers van Capgemini’s dienstenaanbod.

Capgemini Consulting - Digital Transformation

Freek Roelofs: “Capgemini Consulting heeft in de afgelopen jaren een sterk track record opgebouwd op het gebied van Digital Transformation. Binnen de financiële sector is digitalisering en het bieden van een consistente beleving over alle klantkanalen een voorwaarde voor bestaande organisaties om te overleven. Succesvolle spelers van de toekomst bouwen hierbij op begrippen zoals ‘eenvoud’ en ‘vertrouwen’.”

* ConQuaestor is medio vorig jaar gefuseerd met Grant Thornton.