Beste Marketing en Business Consultants van Nederland

14 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Paul Postma Marketing Consultancy, McKinsey & Company en Deloitte mogen zich het komende jaar de beste ‘Marketing en Business Consultancybureaus’ van Nederland noemen. Zij staan bovenaan de 2014 editie van de zogeheten ‘Emerce 100’ ranking.

Jaarlijks doet platform Emerce onderzoek naar de beste dienstverleners op het gebied van online marketing, ICT en e-business. De ranking wordt bepaald door feedback van managers werkzaam binnen het marketing domein – meer dan 1,400 professionals hebben dit jaar meegedaan aan het onderzoek. Verdeeld over zeventien categorieën zijn in totaal 693 bedrijven in het onderzoek meegenomen, waarvan alleen bedrijven met meer dan 10 beoordelingen (en dus bepaalde bekendheid) in aanmerking kwamen voor een eindklassering. De uiteindelijke rangschikking is bepaald aan de hand van scores (10-punt schaal) op vier gebieden: kennis/know-how, prijs-kwaliteitverhouding, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Een overzicht van de beste bedrijven in de categorie Marketing en Business Consultancy:

Beste Marketing en Business Consultancybureaus 

Emerce 100 van 2013

Vorig jaar werd de lijst aangevoerd door VODW, McKinsey, PwC en Jungle Minds. Strategy& – het voormalige Booz & Company* – is de enige nieuwe binnenkomer in de ranking. CGI, vorig jaar onder de Logica label nog goed voor een score van 6,5, behoort volgens marketing kenners niet langer tot de lijst van beste Marketing en Business Consultancybureaus.

* Booz & Company is begin april door PwC als gevolg van de integratie gerebrand naar Strategy&.