Imke Weijers aan de slag bij consultancybureau Scenter

08 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Imke Weijers keert met plezier terug op het oude nest. Na ruim een jaar te zijn weggeweest bij Scenter – waar zij in het verleden bijna twee jaar als Consultant werkte – is ze opnieuw in dienst getreden bij het Driebergse organisatieadviesbureau. Als Consultant gaat Weijers zich vooral bezighouden met vraagstukken op het gebied van houding en gedrag binnen verandermanagement.

Weijers studeerde Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen die ze in 2009 met succes afrondde met haar Bachelor diploma. Vervolgens behaalde ze het jaar erop cum laude haar Master titel in Behavioral Change aan dezelfde universiteit. Deze master richtte zich met name op beïnvloedingstechnieken die gevoel, houding en gedrag veranderen op onbewust niveau. Tijdens het begin van haar loopbaan liep ze in 2010 stage bij L’eau, een communicatiebureau voor gedrags-beïnvloeding en deed ze onder meer onderzoek bij Sanquin en het Diabetes Fonds. Tevens gaf zij vanuit haar eigen bedrijf trainingen aan organisaties over beïnvloedingstechnieken en adviseerde ze over de implementatie hiervan. 

Imke Weijers - Scenter

Tussen 2012 en 2013 was Weijers ruim anderhalf jaar werkzaam bij Scenter als Consultant. Medio vorig jaar maakte ze de overstap naar Mindvalley, waar ze als Marketing Manager betrokken was bij projecten in Kuala Lumpur. 

Weijers keert nu terug naar het organisatieadviesbureau en zal als Consultant aan de slag gaan. Ze houdt zich vooral bezig met consultancyvraagstukken met de focus op de ontwikkeling van houding en gedrag tijdens organisatie veranderingen. “Bij een organisatie ontwikkeling is oog voor houding en gedrag van de medewerkers van groot belang. Zij zijn immers het draagvlak voor de change”.

Naast haar studie en werk was Weijers in het verleden deelnemer in het Europees Jongeren Parlement en was ze politiek actief bij een politieke partij in Nijmegen. Sinds 2013 is ze met veel plezier vrijwilliger bij het Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam.

Tweede versterking

Het is voor Scenter de tweede versterking in korte tijd. In maart werd het team versterkt met Valentijn de Jong, die als Junior Consultant aan de slag is gegaan.