Eurogroup geeft e-commerce workshop aan studenten

02 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 19 mei 2014 vindt het International Symposium 2014 plaats, een evenement dat jaarlijks door EBF – de Economie en Business Faculteit van de Universiteit Groningen – wordt georganiseerd. Tijdens het symposium komen studenten in contact met organisaties en kunnen zij workshops en lezingen volgen. Dit jaar is het thema gecentreerd rondom de opkomst van e-commerce en wat dat betekent voor lokale detailhandel. Tijdens het symposium zullen twee adviseurs van Eurogroup Consulting een real-life e-commerce casus behandelen.

International Symposium 2014

Het International Symposium 2014 is een evenement gericht op topstudenten binnen het International Business domein. Tijdens de editie van 2014 kunnen studenten van de Rijksuniversiteit Groningen lezingen en workshops volgen, die gegeven worden door diverse bedrijven, waaronder ook adviesbureaus. Tijdens het symposium in 2013 gaf Eurogroup Consulting een workshop over internationaal samenwerken, gebaseerd op een adviesproject binnen de energiesector. En ook dit jaar geeft het adviesbureau wederom acte de présence en fungeert het als een van de hoofdsponsors van het evenement.

IS-e-commerce

Eurogroup workshop E-commerce

Het thema van het symposium is dit jaar ‘There is no going back...The shift towards E-commerce’, met als subthema ethisch zakendoen. In het kader het thema zullen twee consultants van Eurogroup Consulting, Adel Kadric en Samara Minnema*, een real-life casus behandelen over het geven van e-commerce advies. Tijdens de workshop zullen zij de volgende onderwerpen behandelen:
- Hoe snel verandert de manier waarop consumenten winkelen?
- Hoe gaan traditionele winkels om met online concurrenten?
- Wat komt er kijken bij de lancering van een webshop?
- Hoe bereid je consumenten, winkeliers en leveranciers voor op de veranderingen?
- Wat doet een consultant in een e-commerce project?

Eurogroup consulting Adel Kaderic Samara Minnema

* Adel Kadric is Senior Consultant bij Eurogroup Consulting en heeft verschillende bedrijven (zoals Run2Day, Beter Bed en Matratzen Concord) geholpen hun e-commerce kanaal te lanceren of te verbeteren. Samara Minnema is Junior Consultant bij Eurogroup Consulting en studeerde afgelopen jaar af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op dit moment werkt zij aan de lancering van een nieuwe web-shop voor een retailbedrijf.