7 ICT adviesbureaus aanwezig op vakbeurs Zorg & ICT

24 maart 2014 Consultancy.nl

Deze week (25 t/m 27 maart) vindt de vakbeurs Zorg & ICT plaats in de Jaarbeurs, Utrecht. Tijdens het 3-daagse congres komen honderden professionals werkzaam in de zorgbranche bijeen om inzicht te krijgen in de laatste ICT-toepassingen en -diensten voor de zorg. Onder andere thema’s als eHealth, gaming, wet- en regelgeving, innovatie en health apps passeren de revue. Meer dan 150 zorginstellingen en dienstverleners zijn aanwezig op het event, waaronder 7 ICT adviesbureaus.

De zorgmarkt krijgt de komende jaren te maken met grote verandering. Door demografische en maatschappelijke ontwikkelingen stijgen de zorgkosten, tegelijkertijd neemt de druk toe om de zorg efficiënter en klantvriendelijker in te richten. Om hieraan te kunnen voldoen krijgt ICT een steeds belangrijkere rol toebedeeld in de zorgwaardeketen. Zo kunnen ICT-oplossingen bijvoorbeeld de flexibiliteit, efficiëntie en klanttevredenheid van dienstverlening verbeteren, daarnaast speelt technologie op de achtergrond een essentiële rol in de ondersteuning van zorgprocessen.

7 ICT adviesbureaus aanwezig op vakbeurs Zorg & ICT

Tijdens de vakbeurs Zorg & ICT zullen ongeveer 150 zorgspecialisten en dienstverleners hun ICT-toepassingen en -diensten presenteren, waaronder zeven bedrijven actief in de adviesbranche: Centric, Conclusion ICT Projects (onderdeel van Conclusion), KPN, PinkRoccade, Quint, Sogeti en UNIT4.

Inhoudelijke bijdrage

Diverse adviseurs van de deelnemende ICT adviesbureaus leveren bovendien een inhoudelijke bijdrage aan het evenement. Zo verzorgt op Niels Loader, Principal consultant bij Quint, op de eerste dag de workshop ‘Verbeteren kan ook eenvoudig zijn'. Hierin gaat hij in op hoe aandacht voor de dagelijkse operationele zaken kan leiden tot verbeteringen in teamprestaties. Iets later op de dag geeft Gerard Stroeve, Manager Security & Continuity Services bij Centric, een presentatie over de belangrijkste uitdagingen rond informatiebeveiliging.

Adviseurs leveren inhoudelijke bijdrage

Op woensdag 26 maart gaat Quirijn van der Goes, productmanager Zorg bij Centric, in op hoe zorginstellingen nieuwe IT-oplossingen kunnen gebruiken om in te spelen op trends als seniorenzorg en de participatiesamenleving. Maarten Muileman van PinkRoccade Healthcare verzorgt vervolgens na de lunch de workshop ‘De kritische zorgconsument’. Tijdens de sessie staan de verwachtingen van GGZ cliënten en de impact daarvan op bedrijfsmodellen centraal. En in de middag verzorgen twee vrouwelijke werknemers van Quint – Amely Hartgring en Karlijn Bruns – de workshop ‘Barometer Informatievoorziening in de Zorg’. Zij gaan in de belangrijkste resultaten van het onderzoek ‘Informatievoorziening in de zorg’ dat eerder dit jaar door het consultancybureau werd uitgebracht.

Ook op de derde dag van het congres nemen adviseurs het podium. Paul Turkenburg, Michiel Baelemans en Marije Kuiper van UNIT4 geven in de workshop ‘De cliënt aan zet’ praktische tips over hoe zorgbedrijven kunnen inspelen op de toenemende betrokkenheid van cliënten en familieleden. Rond de lunch behandelt Rutger van den Elsen (projectleider Healthcare bij Centric) het EPD thema.

Fatima Moreira de Melo presenteert met Centric

Tot slot schuift Centric een wel hele bijzondere spreker naar voren: Fatima Moreira de Melo, voormalig tophockeyster met meer dan 250 interlands achter haar naam. In een presentatie die door het IT-bureau wordt gesponsord vertelt Moreira de Melo over de parallellen tussen succes in de sport en in het werk. Na de presentatie houdt de BN’er ook een signeersessie bij de stand van Centric. Mocht de belangstelling voor de signeersessie uit de hand lopen, dan krijgen zorgprofessionals voorrang, aldus Centric op de website van Zorg & ICT.

Nieuws

Meer nieuws over