Voormalig Rijks CIO Maarten Hillenaar terug bij PBLQ

18 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Na een afwezigheid van vijf jaar keert voormalig Rijks-CIO Maarten Hillenaar terug bij PBLQ. Hillenaar start per 1 april 2014 als Principal Consultant bij het Haagse consultancybureau.

Maarten Hillenaar studeerde rechten en bestuurskunde en begon zijn carrière bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waar hij hoofd Informatiebeleid was. Daarna werd hij (algemeen) directeur bij PinkRoccade. Zijn volgende stap bracht hem bij Het Expertise Centrum, een adviesbureau (tegenwoordig PBLQ HEC*) gespecialiseerd in ICT-vraagstukken.

PBLQ - Maarten Hillenaar

In 2009 begon Hillenaar als directeur Informatiseringsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Als Chief Information Officer van de Rijksoverheid moest hij ervoor zorgen dat informatie en ICT beter worden ingezet in de primaire en ondersteunende processen van de Rijksdienst. Speerpunten in zijn beleid waren de vergroting van de samenwerking op ICT-gebied tussen ministeries, het werken vanuit één I-strategie, de betrokkenheid van het topmanagement en het realiseren van een robuuste informatie-infrastructuur, waarvan het terugdringen van het aantal rekencentra onderdeel is. Begin dit jaar legde hij zijn functie als CIO Rijk neer.

Onlangs trad ook Boudien Glashouwer in dienst bij PBLQ, ook zij keerde na een afwezigheid van een aantal jaar terug op het oude nest.

* PBLQ is medio 2012 ontstaan uit de fusie tussen Het Expertise Centrum (HEC), ROI en Zenc. Bij het adviesbureau werken ruim 170 adviseurs. PBLQ wordt sinds dit jaar bestuurd door Marjanne Sint.