Accenture Financial Services partner versterkt Capco

26 maart 2014 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Barry O'Connell, een partner bij Accenture's Financial Services praktijk in Noord-Amerika, heeft de overstap gemaakt naar branchegenoot Capco. O'Connell voegt zich bij Capco’s Banking praktijk in Noord-Amerika en zal opereren vanuit het kantoor in New York.

“Ik ben verheugd me bij Capco te voegen in een tijd met een grote vraag naar strategische begeleiding en innovatie oplossingen. Capco wordt continu erkend voor zijn expertise en kennisleiderschap in de bankensector, en ik kijk er naar uit om samen te werken met het team om onze evoluerende klantbehoeften te ondersteunen” aldus O’Connell.

Barry O'Connell heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen de banking en betalingsindustrie met een sterke focus op digitale- en mobiele innovatie. Voordat hij zich bij Capco voegde werkte hij 13 jaar bij Accenture, in zijn laatste rol als hoofd van Accenture’s  Financial Services praktijk in Noord-Amerika.

Barry O'Connell - Capco

Bij Accenture hielp O’Connell bij het leveren van diverse strategische initiatieven voor grote, wereldwijde banking en betalingsorganisaties binnen Noord-Amerika en Europa. Zo deed hij bijvoorbeeld ervaring op met de ontwikkeling van een nieuwe productstrategie, digitale- en mobiele strategie en operating model design. Hij voegde zich bij Accenture direct uit de schoolbanken – O’Connell studeerde af aan de Durham University (UK) en De Katholieke Universiteit Leuven (België).

“We zijn verheugd om Barry welkom te heten binnen het Banking team van Capco” zegt Marcia Wakeman, Partner bij Capco en de leider van de North American Banking and Wealth groep. “Het banking- en betalingslandschap bevindt zich momenteel middenin een enorme transformatie, en we zien een enorme behoefte naar innovatie in de markt. Barry’s diepe expertise en inzichten zullen van grote waarde zijn voor het team terwijl we ons blijven richten op het leveren van toonaangevende initiatieven om onze klanten te helpen hun uitdagingen in de industrie beter te managen”.

Populaire visvijvers: Accenture en Capgemini Consulting

Rivaal Accenture is de afgelopen maanden een populaire visvijver gebleken voor Capco Banking. Zo heeft de van oorsprong Belgische zakelijke dienstverlener eind vorig jaar twee senior adviseurs – Jonathan Gray en Nic Parmaksizian – aangetrokken van de Britse tak van Accenture. Ook de wereldwijde topman van Capco’s Banking praktijk werd afgelopen jaar weggeplukt bij Accenture.

Management Team Capco 2010

De Nederlandse vestiging van Capco heeft daarentegen vanuit zijn wortels een sterke link met Capgemini Consulting. Na jaren van activiteit in Nederland vanuit het buitenland geleid (vooral vanuit België en Groot-Brittannië), besloot het in 2010 om de stap naar lokale groei in ons land te nemen. Begin 2010 werden drie ervaren adviseurs van Capgemini Consulting – Jean Paul Hokke, Harmen Meijnen en Frank Beumer* – aangetrokken om de uitbreiding vorm te geven.

Na de opening van een kantoor in april dat jaar lanceerde Capco een grote recruitmentcampagne. Met succes, want binnen korte tijd werd een grote groep nieuwe adviseurs aan boord gehaald, afkomstig uit zowel de industrie als de top van de consultancybranche. Adviseurs werden aangetrokken van bureaus als Accenture, Atos ConsultingConQuaestorDouble Effect, EY, Logica (CGI), IBM en PwC.

Met name Capgemini Consulting bleek een populair wervingsterrein voor Capco. Zo hebben in de loop van 2010 zover bekend nog vijf consultants de overstap gemaakt van Capgemini's management consultancytak. Het betreft: Arnoud Kuiper (momenteel Managing Principal), Jeroen Lemmens (Principal Consultant), Risto van Geel (Senior Consultant), Ydo van der Pas (Principal Consultant) en David van Noort (inmiddels werkzaam bij Lean Consultancy Group).

Capgmini Consultants maakten overstap naar Capco

Project 'Cheetah'

Capgemini Consulting kreeg twee jaar later te maken met een soortgelijke ‘carve-out’ door een concurrent. In oktober van 2012 werd in één klap de gehele Telecom en Media adviestak van Capgemini Consulting, die bekend stond als een van de meest 'high-end' takken binnen het adviesbureau, geroofd door Deloitte Consulting.

* Jean Paul Hokke is nog steeds Managing Director van Capco Nederland. Harmen Meijnen verruilde Capco vorig jaar voor Big Four kantoor Deloitte. Frank Beumer is niet langer werkzaam voor Capco, hij vervult momenteel de rol van Program Manager bij Geldservice Nederland.