Deloitte rooft telecom tak van Capgemini Consulting

23 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Deloitte Consulting is bezig om in één klap de gehele Telecom en Media adviestak van rivaal Capgemini Consulting over te nemen. 9 topmanagers van Capgemini Consulting hebben een jaar lang hun overstap in het diepste geheim voorbereid. Dat blijkt na een audit van de laptops van de betrokken consultants. Capgemini Consulting is woedend en heeft diverse rechtzaken aangespannen.

Beide adviesbureaus weerhouden zich van commentaar aangezien de zaak bij de rechter ligt.

De Telecom en Media tak van Capgemini Consulting behaalde vorig jaar nog een omzet van €14,9 miljoen. TMU staat al jaren bekend als een van de meest 'high-end' takken binnen de dienstverlener.

Deloitte rooft telecom tak van Capgemini Consulting

Militaire operatie
Deloitte begon ruim een jaar geleden met het voorbereiden van de roofactie, onder de codenaam: 'Cheetah'. Volgens de Telegraaf werd de overstap “als een heuse militaire operatie voorbereid”.

De operatie kwam aan het licht nadat het management team van Capgemini Consulting lucht kreeg van de plannen van de TMU consultants. Zij vroegen beveiligingsbedrijf Fox-IT om de laptops van alle betrokken medewerkers nauwkeurig te onderzoeken, waarna ze concrete aanwijzingen vonden voor de plannen van Deloitte en de adviseurs.

Miljoenenschade
Capgemini Consulting vreest een miljoenenschade te gaan lijden als gevolg van het wegkapen van vrijwel de gehele TMU-tak. Diverse rechtzaken zijn opgestart. Voormalig Vice President van Capgemini Aart Jan Schouten zei het volgende tegen De Telegraaf: “Het lijkt me niet handig om nu inhoudelijk op de kwestie te reageren. Er lopen ook allemaal rechtszaken, weet u”.