KPN Consulting en Twynstra aanwezig op OV Congres

13 maart 2014 Consultancy.nl

Op 27 en 28 maart vindt het Nationaal Congres Openbaar Vervoer (NCOV) plaats in Amersfoort. Gedurende deze twee dagen komen tientallen OV-experts vanuit het hele land bijeen om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van het Openbaar Vervoer (OV). Adviseurs van KPN Consulting en Twynstra Gudde leveren een inhoudelijke bijdrage aan het programma.

Op de eerste dag van het evenement verzorgt Michiel Croon, Innovatie Consultant bij KPN Consulting, een presentatie over de belangrijkste technologische innovaties in de branche. Hij gaat onder meer in op de impact van nieuwe concepten als social, apps, sensor technologie en Big Data op OV-modellen.

KPN-Consulting-en-Twynstra-aanwezig-op-OV-Congres

Later op de middag geven collega’s Richard van Det (Innovatie specialist bij KPN) en Dennis Groot (Innovatie Consultant bij KPN Consulting) de deelnemers een inkijk in de rol van Big Data binnen het OV domein. Daarnaast geven ze inzicht in hoe het analyseren van grote hoeveelheden data als enabler kan dienen voor overige dienstverlening.

Ellen Lastdrager, Senior Partner bij Twynstra Gudde en Programmadirecteur van ‘Stichting Zero Emissie Busvervoer*’, verzorgt in de middag de workshop ‘Transitie naar Zero Emissie Busvervoer in de praktijk’. In de sessie gaat ze met name in op de technische, financiële en juridische veranderingen die nodig zijn om in het komend decennium zero emissie busvervoer te realiseren.

Michiel Croon, Richard van Det en Dennis Groot, Ellen Lastdrager

* De Stichting Zero Emissie Busvervoer zet zich in voor schoon en betaalbaar openbaar busvervoer. De Stichting heeft als doel dat in het jaar 2025 alle bussen in het openbaar vervoer in Nederland zero emissie hebben, op een manier die voor alle betrokken partijen financieel aantrekkelijk is. Voor deze omschakeling is samenwerking nodig tussen alle partijen in de keten.

Nieuws