8 adviesbureaus op De Nationale Carrierebeurs in RAI

10 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Komende vrijdag en zaterdag vindt De Nationale Carrièrebeurs plaats in de RAI Amsterdam. Honderden studenten zullen het evenement bezoeken om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en kennis te maken met potentiële werkgevers. Meer dan 80 bedrijven nemen deel aan het loopbaan event, waaronder acht adviesbureaus. Ook leveren diverse adviseurs een inhoudelijke bijdrage.

Jaarlijks organiseert Memory Group De Nationale Carrièrebeurs, volgens eigen zeggen het grootste carrière-evenement van Nederland. Tijdens het evenement kunnen studenten kennis maken met werkgevers die zich presenteren en deelnemen aan diverse vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops. De opening van het congres wordt geopend door de bondscoach van het Nederlands elftal, Louis van Gaal, samen met presentatrice Nicolette van Dam. Van de meer dan 80 deelnemende organisaties zijn er acht afkomstig uit de adviesbranche:

Adviesbureaus op De Nationale Carrierebeurs

Workshops

Ook leveren diverse medewerkers werkzaam bij consultancybureaus een inhoudelijke bijdrage aan workshops van De Nationale Carrièrebeurs. Zo verzorgen twee consultants van Ordina – Richard van Tilborg (Business Unit Manager SMART Technologies) en Jasper Jochem (Consultant Healthcare) de workshop ‘Wearable World: Google Glass de toekomst?’. Robbrecht van Amerongen, Manager Innovation bij AMIS (onderdeel van Conclusion) treedt op als spreker tijdens de workshop ‘De Cloud komt steeds dichterbij, wat is de weersverwachting?’. Koen Nooij, medewerker Designer Infrastructure bij ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV, faciliteert samen met concullega Hugo Houben de workshop ‘Werken op projectbasis’.

Workshops - De Nationale Carrierebeurs

Tijdens de workshop ‘The Road to Success’ vertellen (aankomende) topmanagers over hun loopbaan en hun visie op ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt. Onder meer Marco Aarnink (oprichter Drukwerkdeal.nl), Henk Nijboer (lid Tweede Kamer) en Sylvestro Lorello (werkzaam bij Aon Risk Consulting) spreken tijdens de workshop. Eerder dit jaar werd Lorello nog verkozen tot #4 beste Young Professional van 2014.