Young Advisory Group viert 3-jarig jubileum met event

29 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Young Advisory Group (YAG) viert dit jaar haar driejarig jublileum. Het adviesbureau, gerund door ambitieuze studenten, organiseert ter ere van deze bijzondere mijlpaal op 14 februari een speciaal evenement: de YAGdag. Huidige YAG adviseurs, alumni, relaties en (voormalig) opdrachtgevers zullen acte de présence geven.

Focus op MKB

Op 5 januari 2011 klonk het startsein voor de eerste afdeling van YAG. In Groningen gaven twee studenten geboorte aan een adviesbureau gerund door studenten om een braakliggende markt te betreden. Gelijktijdig opende YAG ook een vesting in Rotterdam. De reden was helder. Oprichters Paul Geurts van Kessel, Reinier Schneider en Joppe Out zagen dat het MKB behoefte had aan laagdrempelig extern advies.

YAG viert jubileum

Onder toeziend oog van hun coachingspartner Berenschot en trainingspartner Roland Berger, die zich in juni 2011 als partners lieten verbinden aan de studentenonderneming, wil YAG zich toeleggen op de ontplooiing van academische toptalenten met betrekking tot het bedrijfsleven.

Uniek karakter

Wat YAG uniek maakt is het feit dat het adviesbureau niet concurreert met de grotere, gevestigde namen binnen de consultancybranche. De jong adviesgroep biedt een laagdrempelig alternatief voor de MKB bedrijven als het gaat om het verkrijgen van professioneel advies.

Naast Berenschot en Roland Berger mengen ook experts als Hans Biesheuvel (voormalig topman MKB Nederland), Anthony Ruys (ex-bestuursvoorzitter van Heineken) en sinds kort ook  Alexander Belderok, partner bij Roland Berger zich in de Raad van Advies van deze studentenonderneming.

YAG - Raad van Advies

Evenement

De YAGdag op 14 februari zal in het teken staan van innovatie en ondernemerschap. Klanten, alumni, trainingspartners, huidige YAG consultants en de Raad van Advies zijn uitgenodigd om op deze dag te luisteren naar interessante sprekers, de status quo van het bedrijf en de ambities voor komende jaren. Afsluitend volgt een borrel.