VKA installeert oplaadpaal voor elektrische auto

26 juli 2013 Consultancy.nl

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft een eigen oplaadpaal geïnstalleerd voor haar kantoor in Zoetermeer. Zowel gasten als medewerkers van het adviesbureau kunnen de oplaadpaal gebruiken om hun elektrische auto’s te voorzien van stroom.

MVO beleid

De ingebruikname van de oplaadpaal is onderdeel van VKA’s ambities om haar ecologische voetafdruk (‘footprint’) te verbeteren. Zo heeft het consultancykantoor een aantal jaar geleden de doelstelling geformuleerd om minimaal 25% van het stroomverbruik zelf op te wekken. Om dit te realiseren heeft VKA in augustus 2011 128 zonnepanelen geplaatst op het dak van het bedrijfspand. In de eerste helft van 2013 hebben de zonnepanelen 10.900 kWh stroom opgewekt*.
 
Daarnaast heeft Verdonck, Klooster & Associates in de afgelopen jaren haar leasewagenpark verder verduurzaamd – inmiddels bestaat meer dan 55% van de leaseauto’s uit zuinige modellen**.
 
VKA - Electrische Auto
 
Overige initiatieven die bijdragen aan VKA’s MVO beleid zijn onder meer het stimuleren van adviseurs om vaker de trein te pakken, de vervanging van lampen door LED verlichting, de overstap naar werken in de cloud, het stimuleren van elektronisch vergaderen en het verduurzamen van het inkoopbeleid.
 
* In de eerste helft van 2012 werd ruim 15.900 kWh opgewekt, de lagere opbrengst dit jaar heeft te maken met het matige weer van 2013.
 
** Auto's met een energielabel A of B, op basis van meest recente data (2011 jaarverslag).

Nieuws

Meer nieuws over