Adviesbureau Ecorys viert 84 jarig bestaan

23 juli 2013 Consultancy.nl

Ecorys heeft afgelopen vrijdag haar 84-jarig bestaan gevierd. Daarmee is het internationale adviesbureau een van de oudste onderzoeks- en adviesbureaus in Europa.
 
De bedrijfsgeschiedenis van Ecorys gaat terug naar 1929, wanneer in Rotterdam de Stichting NEI (Nederlands Economisch Instituut) werd opgericht. Tussen 1935 en 1968 werd NEI geleid door Jan Tinbergen, die na zijn aftreden in 1969 de (gedeelde) eerste Nobel-prijs voor de economie in ontvangst mocht nemen vanwege zijn werk op het gebied van dynamische modellen voor analyses van economische processen.
 
In 1999 fuseerde NEI met branchegenoot Kolpron Consultants* en ontstond ‘NEI Kolpron’. Een jaar later, in oktober 2000, fuseerde NEI Kolpron met het Britse ECOTEC. De gecombineerde entiteit telde ruim 500 medewerkers en ging verder onder de naam Ecorys.

Ecorys-84jaar

Ecorys anno 2013

Ecorys heeft momenteel 11 kantoren verspreid over Europa en de opkomende marketen: België, Bulgarije, Hongarije, India, Nederland, Polen, Rusland, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Een kantoor in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, werd eind vorig jaar geopend. Ecorys is actief in de markt vanuit labels, naast Ecorys zijn dat ook Harewelle**, IDEA Consult en Oxford Intelligence***. Het internationale hoofdkantoor van Ecorys is gevestigd in Rotterdam.
 
Zie ook de gerelateerde berichten:
- Berenschot aan de wieg van de adviesbranche in NL
- Tien strategy bureaus stammen af van McK Booz en ADL
 
* Kolpron Consultants was een vastgoed consultancybedrijf uit Rotterdam dat zich specialiseerde op de terreinen wonen, werken, welzijn, vrijetijdseconomie en retail.
 
** Harewelle is een ontwikkelingshulp adviesbureau dat in april 2012 werd overgenomen door Ecorys.
 
*** Oxford Intelligence is een Brits consultancykantoor dat zich specialiseert in Foreign Direct Investment (FDI). De FDI expert sloot zich eind 2012 aan bij Ecorys.

Nieuws

Meer nieuws over