Ecorys koopt ontwikkelingshulp adviesbureau Harewelle

10 april 2012 Consultancy.nl

Ecorys heeft ontwikkelingshulp adviesbureau Harewelle Group overgenomen. Harewelle Group is een internationale groep van adviesbedrijven, gespecialiseerd in armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Harewelle heeft haar hoofdkantoor in Blisworth, Groot-Britttanie en heeft kantoren in Zambia, Lesotho en Bangladesh. Harewelle wordt geïntegreerd in de Engelse praktijk van Ecorys.

Door de overname van Harewelle versterkt Ecorys zich op het terrein van internationale adviesdiensten binnen de sectoren rurale ontwikkeling, landbouw, voedselzekerheid, visserij, water en waterzuivering, bosbouw, nationale parken en grootschalige milieubehoud-programma’s. Ook betekent de overname een verdere versterking van Ecorys’ expertise op het gebied van milieu- en klimaatbeheer, effectiviteit van hulpprogramma’s, openbaar bestuur, private sectorontwikkeling en subsidiefondsbeheer.

“Harewelle heeft meer dan 35 jaar ervaring en is actief in meer dan 90 landen. Het adviesbureau heeft een uitstekende reputatie voor het succesvol implementeren en managen van internationale ontwikkelings-projecten en -programma’s voor bilaterale donoren als DfID (UK Government Department for International Development), IrishAid, SIDA en DANID, multilaterale donoren waaronder de Wereldbank en de Europese Unie en voor NGOs, nationale overheden en private sector-ondernemingen. Deze overname past uitstekend binnen onze strategie rond het uitbreiden van onze aanwezigheid in ontwikkelingslanden.” zegt Chris Ralph, Managing Director van Ecorys UK.

Nieuws

Meer nieuws over