Ecorys opgericht na fusie tusen NEI Kolpron en Ecotec

07 oktober 2000 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

NEI Kolpron Groep, eigenaar van de adviesbureaus NEI, Kolpron Consultants en Logion, is gefuseerd met het Britse Ecotec Research & Consulting. De NewCo gaat verder onder de naam: Ecorys.

Het nieuwe adviesbureau telt ruim 500 medewerkers en is goed voor een omzet van ongeveer €45 miljoen.

Beide adviesbureaus zijn wereldwijd werkzaam op het gebied van onderzoek, consultancy en programmamanagement waarbij de nadruk ligt op beleid en strategie. Door de fusie behalen de organisaties de gewenste schaalvergroting die nodig is in de competitieve adviesbranche

Fusiestructuur

De fusie is gerealiseerd door een aandelenruil. Ecotec en NEI Kolpron Groep functioneren als werkmaatschappijen onder Ecorys. Voor het einde van het jaar zal Ecorys Nederland worden opgericht als sub-holding voor de Nederlandse dochters NEI, Kolpron Consultants, Logion, ESB, en de beoogde toetreders Rutten Communicatie-advies en AVM.

Over NEI Kolpron Groep

De NEI Kolpron Groep (NKG), opgericht op 1 januari 1999 naar aanleiding van de fusie tussen NEI en Kolpron Consultants, is een onafhankelijke groep van 12 economisch georiënteerde onderzoeks- en consultancy-organisaties. NKG heeft vestigingen in 7 landen met het hoofdkantoor in Rotterdam.

NKG behaalde in 1999 een omzet van circa €33 miljoen, waarvan ongeveer 40% in het buitenland.