FDI expert Oxford Intelligence aangesloten bij Ecorys

21 november 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De internationale adviesbureaus Ecorys en Oxford Intelligence hebben hun krachten gebundeld. Oxford Intelligence is een van oorsprong Brits consultancykantoor dat zich specialiseert in Foreign Direct Investment (FDI). Het heeft een kantoor in Whaddon en affiliate-vestigingen in diverse steden wereldwijd. Ecorys en Oxford Intelligence zullen hun FDI-teams samenvoegen - de uitgebreidere Oxford Intelligence-organisatie wordt een dochteronderneming van Ecorys International.

Internationale uitbreiding
De overname van Oxford Intelligence is de tweede overname in korte tijd voor het van oorsprong Nederlands adviesbureau (Ecorys is in 1929 opgericht in Rotterdam). Eerder dit jaar kocht het ook ontwikkelingshulp adviesbureau Harewelle Group

Algemeen Directeur van Ecorys Nederland is voormalig Berenschot bestuurslid Bart Drenth.

Management Team
Het managementteam van de gefuseerde FDI specialist zal worden geleid door de algemeen directeur van Oxford Intelligence, Peter Lemagnen, met Julia Cox (Oxford Intelligence Operations Director) en Richard Liebrechts (Ecorys Partner) als bestuursleden. Atze Verkennis (Ecorys Managing Partner) zal zich bij de raad van bestuur aansluiten als non-executive bestuurslid.

Reacties van Oxford Intelligence en Ecorys
Peter Lemagnen, algemeen directeur: “Ik ben blij dat Ecorys het enorme potentieel heeft erkend dat in de markt bestaat om de producten en diensten van beide bedrijven te ontwikkelen en uit te breiden. De expertise van Oxford Intelligence in buitenlandse investeringen, in combinatie met de economische vaardigheden en kennis van Ecorys over de hele wereld, zal de nieuwe business unit in staat stellen zich snel te ontwikkelen en bestaande klanten van beide bedrijven een breder scala aan oplossingen bieden.”
 
Julia Djarova, algemeen directeur van Ecorys International: “Oxford Intelligence heeft een zeer gerespecteerde merknaam, een uitgebreid netwerk van klanten en een sterk scala aan producten, systemen en diensten op het gebied van FDI. Er is duidelijk synergie met het werk dat Ecorys uitvoert op het gebied van economische ontwikkeling en we kijken ernaar uit om ons met gebundelde krachten op nieuwe markten en kansen te richten”.
 
Over Oxford Intelligence
Oxford Intelligence is na oprichting in 1996 uitgegroeid tot een van de grootste Europese adviesbureaus gespecialiseerd in FDI, economische ontwikkeling en handel. Oxford Intelligence biedt een breed scala aan oplossingen voor industrie, sector en corporate intelligence, waaronder diensten zoals het genereren van leads, company tracking en producten zoals IPAWorld (‘s werelds grootste FDI- en corporate intelligencedienst voor economische instanties), de Location Skills Audit en diepgaand onderzoek en benchmarkingrapporten over diverse sectoren.