Berenschot directielid Bart Drenth nieuwe topman Ecorys

31 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bart Drenth (1966) wordt per 1 november 2012 de nieuwe Algemeen Directeur van Ecorys. De ervaren econoom en bedrijfsadviseur is afkomstig van Berenschot, waar hij 20 jaar werkzaam was en in zijn laatste functie lid was van de groepsdirectie. Bart Drenth zal zich met name richten op het verder versterken en uitbouwen van de onderzoeks- en adviesdiensten van Ecorys op de Nederlandse markt.

Bart Drenth wordt voorzitter van de directie van Ecorys Nederland en neemt ook plaats in de Board of Directors van het economisch adviesbureau.

Nick van der Lijn, directeur Financiën & Organisatie bij Ecorys: “Ecorys is zeer verheugd dat Bart Drenth het team komt versterken. Ik ben van mening dat Bart als persoon, adviseur en directielid uitstekend bij onze organisatie past. Zijn bestuurskundige ervaring en kennis en ervaring op terreinen waar Ecorys haar activiteiten wil uitbreiden zijn voor ons zeer waardevol.”

Bart Drenth: “Ik kende Ecorys al als een uitstekend bureau voor beleidsonderzoek en advies, met sterke Rotterdamse wortels en een roemruchte geschiedenis. Het internationale aspect van Ecorys was mij minder bekend. Ik kijk er zeer naar uit een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het producten- en dienstenportfolio en het succes van Ecorys, zowel binnen als buiten Nederland.”

Over Bart Drenth
Na het behalen van een MSc. in Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen begon Bart Drenth zijn loopbaan in 1993 bij Berenschot. Gedurende zijn carrière bij het organisatieadviesbureau heeft hij veel ervaring opgedaan in het uitvoeren en begeleiden van evaluaties en audits binnen onder meer de Nederlandse cultuur- en mediasector. Tevens heeft hij opgetreden als interim manager bij zowel publieke als private organisaties. Sinds 2010 was Bart als lid van de Berenschot groepsdirectie verantwoordelijk voor diverse marktgroepen, waaronder Openbaar Bestuur en Veiligheid; Mobiliteit, Ruimte, Water en Economie; Onderwijs, Welzijn, Cultuur, Werk & Inkomen en Gezondheid.